Saturday, August 06, 2005

Summer Light

Sommar Haiku 2005

Oväntade regn
Karibiens orkaner
En fjärils vingslag

Juli! Sommarens bägare på väg att svämma över – naturen mognar. Intensiva regn, värme och algblomning på Norra Öland. Hetta och torka i södra Europa, monsunregn i mängder i Bombay och i Karibien drar orkanerna Dennis och Emily fram, terror i London och Sharm el - Sheikh.
- En värld av oro!
I svenska medier tuggas romanser, kungabarn, getingstick, samlivstips, om risken att bli lådvinsalkoholist, grilltips, grillkol och hur du undviker cancerogena ämnen, tabeller för hur många bärs du druckit sista veckan.
På svenska torp snickras verandor och det byggs Friggebodar och anläggs trädgårdar. Många svenska män och kvinnor drar säkert en suck av lättnad när de mörka augustikvällarna rullar in och det är dags att åka hem till stan.
Själv sitter jag helst i trädgården och sjunker ned i ledighet och letargi medan jag spanar ut över vår stenmur mot vår sommarängs mogna blomsterskala av färger bort mot den majestätiska linden.
- Hur mår jag?
Här dricks det te och fikas förmiddagen lång, det läses tänkvärda böcker av både allvar och komik och görs någon klurig formulering i anteckningsboken är dagen räddad.
Mest skönt att slippa massa plikter, släkt, vänner och grannar.
- Men det är klart visst blir det en och annan grillning, visiter, kafferep, turer på golfbanan, och måste jag inte röja på tomten och måla om Friggeboden som törstar efter färg.
I dag får det bli Löttorp. Vårt lokala köpcentrum på Norra Öland.
Kliver in i gamla bilverkstaden, Löttorp Bil och Motor, som blivit bokhall för Bra Böcker. Boktravar med deckare och thrillers fyller bänkarna. Är ensam i hallen förutom ett ungt gulligt par som sitter, halvligger, bakom den höga kassadisken. Söt blond flicka, brunbränd, bar getingmidja och generös snörklädd topp. Jag ser, det går inte att undvika, hur hon stilla smeker pojkens hand och för den till…
- Här får ni käre läsare använda er fantasi och fylla i resten.
Hittar en illustrerad bok med vackra erotiska motiv bland spänningslitteraturen och stegar mot kassan. Söt blondis dyker upp bakom disken.
- Jaha den här ska det vara.
- Mhm…m säger vår söta blondin med mjuk röst när hon ser boken och dess titel.
- Ska det vara en påse till?
Så kan det gå om man åker till Löttorp, norra Ölands köpcentrum, när sommarens bägare är på väg att svämma över.
- Tro nu inte att alla medelålders män med en plastpåse som det står Välkommen åter på som flanerar i Löttorp i slutet av juli nödvändigtvis bär omkring med en bilderbok med Lekfull sex.
>Just for fun
Copyright LarsThommy

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home