Saturday, October 24, 2009

Google Light


Googla ditt namn på nätet och rada mogna pumpor - en utmaning på hösten som kräver sin egen teori?

Snart vintertid och mörker, regnet smattrar på ditt fönsterbläck, höstlöven smetar på dina gångvägar, bilköerna slår till på Kymlingelänken, Kista Science Tower höljt i höstdimma, allt för många orättade prov och elevarbeten vilar på ditt skrivbord och det är svart som natten när din väckarklocka ringer i den allt för tidiga morgonen.
Då kan du behöva pigga upp dig med något som stärker din vacklande identitet?
Känna karaktär och hitta lust?
Kanske googla ditt namn på nätet!
Nåja på Kistalight blygs vi över sådana tilltag.
Googla den egna bloggen!
- Tja… ger över fyratusen träffar.
I veckan har vi läst en intressant artikel i DN om Matematik i praktiken. Kistalight som i sin ungdom inte bara var målare utan även under något år läste matematik på Stockholms universitet vid Hagagatan får fortfarande glada rysningar när något matematiskt sätts på pränt och populariseras i dagspressen.
Skribenten Anders Björner i DN nämner en rad teorier som har haft betydelse för praktiska uppfinningar som fiberkablar, kreditkort, satellitsignaler, datortomografi, mobiltelefoner och Googlesökningar. Matematiken bakom dessa teorier har fantasifulla benämningar som icke linjära differentialekvationer, primtalsfaktorisering, algebra, grafteori och kombinatorik, avancerade teorier för ekvationslösning och för trolleriet bakom Google sökrankning finns teorin för egenvärden till positiva matriser.
En teori som ligger till grund för hur man ögonblickligen sorterar, levererar och organiserar ett oöverskådligt material.
- En rad parametrar som många kommersiella företag skulle ge skjortan för att få kläm på.
Kistalight är en amatörblogg som inte allt för många länkar till eller skriver kommentarer hos men hamnar trots det ibland högt på Googles sökmotor.
- Ofta med resebitar!
Något vi blir mycket stolta över och vi vill gärna tro att det beror på att våra bitar är välskrivna, informativa och kanske har de en egen ton.
Faktiskt tycker vi att det är mer cool med en hög ranking på Googles sökmotor än en topp tioplacering hos Bloggportalen.
Här några bitar utan inbördes ordning från Kistalight som hamnat högt på Googles sökranking – se även svenska sidor.
Bitarna kan fungera som ett litet intro för eventuella läsare från DAX-tävlingen för 50-plussare!

Bergamo först publicerad i nättidningen Blaskan
Brügge även här gäller Blaskan
Cabrillo highway
Justine Henin Light
Dennis Lehane Light se Blaskan
Forza Napoli
Clay Ketter - Kistalight på Moderna
Paperback writer
Allegori Light En film och skolans läroplaner se Blaskan
Roberto Saviano Blues

Andra bloggar om Roberto Saviano Andra bloggar camorran: Andra bloggar om Kista Andra böcker om Kista Andra bloggar om Google
©Thommy Sjöberg

4 comments:

Thommy Kistalight said...

Kanske beror den höga rankingen hos google på att bitarna från Kistalight varit publicerade på nättidningen Blaskan och på portaler som Stockholmsbloggen eller iNordic!?

KnutAnders said...

Med den bruden googlar jag gärna.

Thommy Kistalight said...

Hello Anders!
Googlebruden är lite a la Expressen badbrud from the sixties.
- Inga dåliga grejer!

Thommy Kistalight said...

Ser att DN resereportage hittat vägen till Bergamo i dag 4/11.
Bra och välskriven artikel av Po Tidholm. "Barnen trivs i Bergamo" Men Kistalight var ju förstås redan där för några år sedan.
Se artikel ovan!