Monday, October 26, 2009

Mindre dystopi mer utopi

Trankil, tranquil eller bara chilla i en allt varmare värld: Havsutter softar utanför Morro Bay längs Californiens västkust . Kistalight tror på utveckling trots alla desperata rapporter om en allt för varm värld.

Kistalight ser Joan Baez på söndagens nyhetsmorgon TV4 och gläds åt att den gamla folksångar och protestsångerskan är still going strong. Nu gäller kampen den globala uppvärmningen. Igår, det glada sextiotalet, fördes kampen mot rasism och kärnvapenrustningar och som många amerikaner har Joan Baez ett sekteristiskt drag av undergångstro i sin gärning som artist och opinionsbildare.

- Det är liksom kört!

Igår, läs det glada sextiotalet kunde det gälla kärnvapenkrig och kommunism och i dag är det den globala uppvärmningen a la Al Gores film om klimatkrisen En obekväm sanning.
Kistalight knyter an till sin blogg från igår Google Light och tror på matematikens möjligheter i kombination med teknik, material och fantasifulla tvärvetenskapliga projekt både när det gäller att lösa klimatkrisen och fixa framtidens energikällor.
- Hänger det ihop?

Det kommer mera!
- Kistalight har tyvärr allt för många orättade prov och elevarbeten som just nu måste rättas och bedömas och sen är det något som heter studiedagar och kallas fortbildning av en gammal stöt - som sagt återkommer!
PIM är vad som gäller för oss lärare vecka 44, PIM står för praktisk IT- och mediekompetens och Kistalight ska under några dagar försöka lära sig mer hur man hanterar ljud, bild och film i Power Point.

Det kommer mera!
Nu kommer det!

Kistalight som under sin ungdom inte bara färgades av den politiska optimismen under 60-talet utan även såg allt för många västernfilmer där alltid hjältarna var karl för sin hatt och tog saken i egna händer och fixade problemen.
- Sju vågade livet till exempel!
Projekt om man så vill - där sju olika personligheter, kompetenser, reder ut problem och sammanhang och den lilla byn, läs världen, får ett bättre liv.
Utan att bli allt för mycket gottköpsnisse tror vi på Kistalight att det finns stora möjligheter att komma vidare med dagens miljöproblem och den hotande (galopperande farten) i en allt varmare värld.
- Varför inte samla de mest oförenliga kompetenser av nördar och teknikens hober, kännare av gregoriansk kyrkomusik och de som kan sina Booleska variabler, till alla Shakespearetolkare, elektronik, dataspelfantaster och spelbyggare varvat med alldeles vanliga tekniker och ekonomer och politiker förstås.
- Nog finns det möjligheter till lösningar.
- Utopi istället för dystopi!
- Sju vågade livet!
Det kommer mera?
Andra bloggar om Kista Andra böcker om Kista Andra bloggar om Google Andra bloggar om växthuseffekten
©Thommy Sjöberg

Labels: , , , , , ,

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Lika bra skrivet som vanligt. Anders

3:38 AM  
Blogger KnutAnders said...

Lika välskrivet som vanligt.

3:42 AM  
Blogger LarsThommy said...

Tack Anders!
Blir dagens dubbel det där!
Knådar på liksom med texterna.
Det är det som är grejen att få ett förråd, skafferi kanske he - he, som jag kan jobba vidare med i andra sammanhang.
/Hälsningar från Kista

5:53 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home