Monday, September 01, 2008

Amy Winehouse Light

Väljer en bild med en fräsch Amy – vilken röst – vilken frasering – kind of musician - kind of songwriter

Sitter med en blåtira runt jacket i tv-soffan hemma i Kista och ser ut som jag har varit ute och svirat med Amy Winehouse hela helgen - men nu gäller Rehab efter operationen.
- Drabbad!
Såg konserten i TV från Porchester hall i London i lördags. Visste hur bra hon var - såg ju utsändningen från Nelson Mandelas 90-års födelsedagsfest i somras när hon ledde sången i slutklämmen med Free…free Nelson Mandela.
Kul att man fortfarande tänder och drabbas av musik, litteratur och konst. (Liten lista sista året; Karin Mamma Andersson, Blonde, Drömfakulteten, Hey Dolly, I´m not there, Gomorra och nu Amy.)

Trots det stultiga trippandet, som en hög trana säger min fru, skatboet till frisyr, ständiga sippandet på den medhavda brygden och de lätt flummiga kommentarerna i pauserna.
- So great!
Kanonexempel på ett konstnärligt uttryck vill vi hävda på Kistalight och absolut menar vi att det finns massor av disciplin hos Amys och hennes band.
- Vilka musiker! Men nåde dom om de inte höll tonarten och tempoväxlingarna!
Såg Amys blick vid något tillfälle.
Fraserande mörka berättelser - vilken röst; R&B, funk, soul, jazz även samba och bossanova toner glimmar till i en mycket medveten och genomförd show.
Här bjöd hon på låtar som Rehab, Back To Black, Know You Now, Tears Dry on Their Own, You know I'm no good och Just Friends.
Texterna ja - från en frusen samtid! Amy en singer songwriter som förmedlar känslor stämningar och massor av musik så där några år in på det nya milleniumet.
- Great säger vi på Kistalight hemma i tv-soffan på rehab med en blåtira runt jacket!
Andra bloggar om Amy Winehouse Andra bloggar om Kista Andra bloggar om ögon
©Thommy Sjöberg

Labels: , , , ,

1 Comments:

Blogger LarsThommy said...

Naturligtvis vill vi inte romantisera Amy Winehouse eventuella missbruk av droger. Vi ser ju spåren av hennes livsstil.
Ändå ser vi på Kistalight en scenshow som har fantastisk musikalisk energi och massor av disciplin.

3:33 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home