Thursday, August 07, 2008

Färgladan i Sandby

Färgladan på Norra Öland i Sandby strax norr om Löttorp – välordnad och välsorterad färgaffär för proffs och amatörer Bild: Thommy Sjöberg

Fantasi i Augusti

- Målarjobb finns det hur mycket som helst här på Norra Öland! Stugägare och sommarölänningar formligen skriker efter hantverkare och det verkar inte vara någon ände på behovet.
- Känner du någon målare så säg bara till säger Charlotte Harrieson på Färgladan i Sandby när Kistalight är på besök - flitigt renoverande som vi är i sommar.

Ja visserligen har man varit målare i sin ungdom för ett antal år sedan men det kanske ändå skulle kunna funka? Kan inte låta bli att fantisera över idén om att slå till med några år som entreprenör, målarskutt, på Norra Öland. Sanningens ögonblick börjar ju närma sig för en lärare med sommarlov.
- Augusti och skolstart!
Tänk att slippa ändlösa konferenser där målen för verksamheten hänger i luften som regntunga stackmoln över fastlandet. Tänk att få slippa tjatet kring mobiltelefoner, I-pod och MP3, dessa eterns algblomningar.
Klart man skulle sakna orerandet i klassrummet, sprida kunskapens lyster, coachningens glädje och alla Tjenare Thommy. Fikastunderna med kollegerna förstås när vi snackar och utvecklar allt mellan himmel (de stunder när eleverna är med oss) och jord (de stunder eleverna inte är med oss).
Tänk att susa fram i det Öländska landskapet i norr – här Stig Kastberg som personlig uttolkare av det öländska landskapet Bild: Thommy Sjöberg

Nä tänk att istället lasta kombin med målargrejer, stegar och färg, susa runt i det nätta landskapet bland de små gårdarna, hagarna med betande får, de soldränkta alvarstegarna, strandängarna i öster där kossorna slår med svansen och kalkflishällarna i väst med landborgen och mer norrut tallhedarna med sandiga Böda. Säkert kommer du också att träffa riktiga ölänningar på din väg att friska upp och färgsätta stugor här i världen. Härligt på sensommaren med Ölands milda kustklimat och hur lugnt som helst när sommargästerna har lämnat ön
- Vara en riktig yrkesman – en som kan sina grejer! Hm…hm frun skulle nog kunna blanda ut grundfärgen med lite olja alldeles utmärkt för de gamla vindskivorna. Faktiskt finns det möjlighet att tjäna lite pengar också om man är flink med penslarna och ligger i.
- Skulle ryggen hålla och hur skulle det funka med jacket (ögat)? Har det hänt mycket när det gäller teknisk utveckling med färg och verktyg? Hur som helst i dag arbetar man mest med vattenbaserade färger.
- Mindre skadligt då!

Stopp – Telegram (Ingen Internet uppkoppling) till skolan där jag jobbar
- Blir kvar här på Norra Öland!
Stopp
- Återvänder tidigast i november 2013!

Fantasi i augusti - Sommartider hej…hej!
Andra bloggar om Öland: Andra bloggar om sommarlov:

© Thommy Sjöberg

Labels: , , , ,

1 Comments:

Blogger LarsThommy said...

Obs biten ovan är just vad den säger sig vara.
- En fantasi i augusti.
Måste hem till Kista både för att avsluta mina år som lärare.
- Äntligen gå ut högstadiet!
Och ta till vara möjligheten att få schysta till mitt skadade öga.

1:17 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home