Monday, June 16, 2008

På centercourten - Sommartider hej...hej

Ingen motionsklass i årets Borgholmstävlingar istället Victoriatennisen för sveriges främsta ungdomstjejer Får bli en annan turnering istället. Bild: Ulla/Kistalight

If I were a rich man,
Ya ha deedle deedle, bubba bubba deedle deedle dum.
All day long I'd biddy biddy bum.
If I were a wealthy man. I wouldn't have to work hard.
Ya ha deedle deedle, bubba bubba deedle deedle dum.
If I were a biddy biddy rich,
Yidle-diddle-didle-didle man.

Om jag hade pengar så skulle jag åka till Wimbledon, vimla runt bland de 17 gräsbanorna, se en massa matcher, mumsa på jordgubbar, spana på folklivet, andas atmosfären, säkert lyssna av spännande dialoger och hm...hm blogga!
Besöka The Tennis lawn museum.
- Absolut skulle jag göra det!
Igår avslut på vårens gruppspel i tennis, spelade oavgjort mot Erik Fernström som dock ej är Jerry Williams. Vi vann var sitt set vilket räknas som 2-2 i poäng. Facit för våren ger den jämna raden av sex vunna matcher, sex oavgjorda och sex förluster och gruppvinst vid ett tillfälle. Blir en tabell enligt följande: (Blev efter summering och uppskjutna matcher även gruppspelsvinst i den avslutande omgången - alltså två gruppspelsvinster)

18 6 6 6 games 35 p Har ej koll på antal games just nu - kommer senare. Blev efter koll 90 - 91 games ett snitt på 5 - 5,02. Två hundradelar minus alltså och tio games per match i genomsnitt - ok!?

Bör tänka på att slå i genom backhanden lika vackert som Justine Henin! Röra på fötterna, variera spelet; slice och slå igenom, gå på nät, slå stoppbollar och försöka styra spelet. Men ok ibland är man ju nästan dubbelt så gammal som sina motspelare och ser bara på ett öga - bollkänsla och kul att spela får vara grunden.
- Det är ju bara en lek!
- Eller hur?
Ikväll, läs tisdagen, får jag plocka fram min matchtröja från VM i Tyskland. Dags för repris för VM-finalparen Frankrike och Italien. Scenariot kan faktiskt bli om de spelar oavgjort 0-0 och Holland samtidigt vinner mot Rumänien med 3-0 så slutar Frankrike, Italien och Rumänien på samma poäng (3p) och får samma målskillnad 1-4. Ett möjligt scenario och då går faktiskt Italien vidare (sic!) enligt en sorts koefficientberäkningar på tidigare resultat.
- Heja Italien!
- Kommer verkligen Holland att gå in för, spela på topp, mot Rumänien?
- Troligen inte!
- Konspirationsteorierna surrar tätt på de italienska caféerna!?
Andra bloggar om Kista: Andra bloggar om tennis: Andra bloggar om Öland: Andra bloggar om fotboll
©Thommy Sjöberg

Labels: , , ,

1 Comments:

Blogger Thommy Kistalight said...

Första hindret avklarat för di Azzurblå 2-0 mot Frankrike.
Skulle inte förvåna mig om de går till final!
Scenariot känns bekant; knackig inledning, ibland hårfint avancemang, knappa vinster i slutspel med stenhårt försvar.
Di blåe från Italien.
Vi får se hur långt det räcker?

12:07 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home