Sunday, June 08, 2008

Kulturvetare på Kistalight

Det finns mitt i skogen en oväntad glänta som bara kan hittas av den som gått vilse (Citat Tomas Tranströmer Sanningsbarriären)
Så tänker vi oss ibland vägen till kunskap på Kistalight. Bild: Thommy Sjöberg

Vem vet hur vägen ser ut i en framtida globaliserad värld!
I helgen fest för nybakad kulturvetare, vår dotter Evelina Sjöberg, som ibland medarbetar på Kistalight med talangfulla foton. Litteratur, kultur, media och kommunikation är ämnena i en Filosofie Kanditat examen toppat med en praktikperiod på Stockholms Stadsteater. En praktikperiod som medför att vi sprungit på en rad föreställningar under våren till exempel Marat och Mäster Olof.
Pjäser som livar upp en gammal 68:a.
Kul var också Bodil Malmstens Nakna damer; slapstickhumor, poesi och storyn om den gamla damen och pingvinen.
En kombination som inte kan bli bättre!
Jag saknar det redan!
Med Rieslingviner, rött från Toscana, cider från Normandie, citronvatten och italienska bufféer som …låter vi oss väl smaka i Kista Science Towers hägn och med milda pustar i skuggan under lönnen vid Gläntan på de dukade borden med gemytligt sällskap.
Vi skojar med Eves unga kompisar, går små tipspromenader med en twistad röd tråd i Evelinas regi och spelar en hänsynslöst spännande match i kubb som aldrig tycktes ta slut.
Olidligt spännande!

Kunskap tänker vi på Kistalight kan vara som Tranströmers dikt i slutstrofen i prosadikten Gläntan från Sanningsbarriären.

På den nynnande kraftledningsstolpen sitter en skalbagge i solen. Under de glänsande sköldarna ligger flygvingarna hopvecklade lika sinnrikt som en fallskärm packad av en expert.

Grattis bara ut att flyga säger vi på Kistalight!
©Thommy Sjöberg

2 comments:

Anonymous said...

Tack pappa! Ser fram emot att pröva min vingar :-)

Thommy Kistalight said...

Vingarna har väl redan prövats några år.
- Tycker att det går riktigt bra.
rena flickisarna och en och annan salto.