Friday, April 27, 2007

Debatt Light - Shoppa väska II

På språng med väskan full av nötter?
Otroligt = sant?
Ser i DN i veckan att på Södra teatern har Mustafa Can samtalat med Lasse Berg om hans bok Gryning över Kalahari och människans ursprung.
Milstolpar i människans historia är när vi reste oss och började gå på två ben och frigjorde händerna för att bära hem mat. När vi tämjde elden för att laga maten och när vi började kunna frambringa ljud och tala med varandra var också viktigt.
"Nästa viktiga vändpunkt är när vi uppfinner handväskan" och kan bära hem kanske tjugo kilo nötter och rötter och börja hjälpa varandra utöver familjen. Då startade möjligheterna till ett unikt mänskligt samarbete.
- Ett litet steg för människan och ett stort språng för mänskligheten!
- Tänk på det ni alla kritiker av att shoppa dyra väskor och hänga dem i garderoben.
- Man måste ha lite perspektiv.
-Vem vet när det börjar bli dags att samla nötter igen?
Andra bloggar om att shoppa:
Andra bloggar om kläder:
Copyright LarsThommy

1 Comments:

Blogger LarsThommy said...

Prövar väskdebatten i några klasser till. En klass tycker definitivt att det är fel med 70 000 kr inköpet. Men en liten Gallup visar att här har tjejerna investerat i sina väskor. Flera 700 och 800-kronors väskor. Vilket överraskar lärarkandidaten som var med. Hon bär för egen del en 300-kronorsväska.
- Att de har så dyra väskor säger hon.
Börjar upptäcka att det finns en värld, typ halva befolkningen, som bär handväskor. Frågar min fru, som har hela garderoben fylld med väskor, och min dotter om deras vardagsväskor. Dottern har en 300 kr väska när hon går på föreläsningar på universitetet och frugans kostar rakt ingenting - fyndpris.

6:21 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home