Sunday, December 18, 2016

Så Mycket Bättre Punk Light


Härlig somrig bild från södra Gotland, skulle kunna vara Öland, Kistalight längtar till sommaren.
Igår avslutning för årets Så mycket bättre, inga monsterhits så här långt som Magnus  Uggla Min far eller dundrande genombrott som September, Laleh och Maryam Bryant eller för den delen som förra säsongens tokhyllningar av en visans estradör som Sven Bertil Taube. Men massor av fina tolkningar av årets gäng och ett folkligt genombrott för den genomhygglige skönsjungande Magnus Carlsson och den lätt strulige tonåringen, om än 28 år, Josefine Jinder. Kanske ändå ett av de mest modernistiska, indieinspirerade och punkiga omgångarna hittills av Så mycket bättre mycket genom Freddie Wadlings tolkningar av de övriga deltagarn och hans sorgsna bortgång just innan programmet skulle spelas in. Fina tolkningar också av deltagarna av Freddies musik! Möjligen är också programmet på väg att krypa ur sin egen kostym genom att som i år tolka en annan artist som inte är med i gänget, Ted Gärdestad som i år skulle ha fyllt 60 år. Kanontolkningar även där inför Kent Gärdestad (brorsan) som satt texter till Teds ljusa musik även om han (Ted) bar på så mörka sidor. 
Hettar till gör det på Dannys dag. Han vill att de bildar ett punkband och ännu bättre att de ska skriva en låt. Bra koncept men plötsligt vimlar det av starka viljor som vet vad som behöver göras. Kistalight känner sig förflyttad till åren på Spånga High och när det var temaveckor och det var dags för det årliga uppträdandet där varje klass skulle göra ett nummer. Oh vilka strider och kval! Ofta fixade det sig, gärna med några viljestarka tjejer som roddade hem det hela till fredag efter middag när det var dags att inta scenen. Process Light, det är vägen som är mödan värd! Rimma för fan! Nu blir jag förbannad! Klart att de grejar det Så mycket bättre gänget! Möjligen  var lottningen en smula riggad för vilka olika roller de skulle ha i bandet, Jill på trummor till exempel men visst ordnar sig med både låt och framförande fram emot kvällen när de intar scenen. Det blir gullig punk, Punk Light! Han har en fin röst Tommy. Det är fel, fel, fel, fel! Oh, oh oh! Fel, fel, fel! Allt du lär som barn är fel. Fortfarande dåligt men det gick bra ändå tycker Danny, en av de informella ledarna, i Så mycket bättre gänget. Fyra skönsjungande pipor Magnus, Danny, Tommy, Jill, plus en sårig, punkig tonårskänsla Josefine och så inte mindre vackra, en  egensinnig sångerska med kabarekänsla från Paris med själens svarta bråddjup i sin spröda röst Kistalight bäddar in Lisa Ekdahl med Amelia.
Söderkänsla omkring återträffen (Stockholms Södermalm där fyra i gänget är bosatta) med pizzabuffe i vacker våning vid Mosebacke torg och härlig skönsång av Magnus på hemmakrogen Kvarnen vid Björns trädgård - lycka för publiken som råkade vara där och lycka i Kistalights TV-soffa. Betyg fem punkiga saxofoner av fem från Söders höjder! 🎷🎷🎷🎷🎷
© Thommy Sjöberg

Labels: , ,

3 Comments:

Anonymous Tony Wong via Kistalight said...

Visst är det härligt att vara en ljusbärare!
Sätta ljus på tillvaron liksom!
Ibland får vi överraskande mejl till vår redaktion.

Dear, kistalight

It is very nice to write to you. We have newest street light. Please find it by attachment.
Would you like to have a price?
Good day.

The feature of the new street light:
1. Die-cast aluminum housing
2. Luminaire is designed to mount directly to 40- 60mm outer dimension tenons or poles.
3. Fitter is capable of mounting to both vertical and horizontal tenons and can be tilted 0°+/- 5 or 90°+/- 5。
4. Integral 10kV surge protection
5. Elevated ambient salt fog conditions
6. Build-in respirator to prevent fogging inside the lamp.
7. Lens and glass design for better light distribution and fireproofing.

Best Regards
Tony Wong / sales director

1:51 AM  
Anonymous Lisa said...

Personlig hälsning från LISA! "Vita bergens klockor" (LIVE)
Se Youtube!
https://www.youtube.com/watch?v=MonkUGVuzkI

7:52 AM  
Blogger Jal Pari said...


Web Hosting in Pakistan is a Cheap Hosting and Domain provider in Pakistan, We Deal in Web hosting, reseller, Domains and VPS in Pakistan. PK Domain Web Hosting in Pakistan is a Cheap Hosting and Domain provider in Pakistan, We Deal in Web hosting, reseller, Domains and VPS in Pakistan. we are cheapest, best free web hosting & PK domain registration services provider company in Pakistan, get vps and Dedicated hosting in cheap rates. Give your business an online presence with us today at www.pkdomain.com.pk.

12:09 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home