Thursday, July 04, 2013

4 th of july - CV från Kistalight

 Nu har den kommit presentationen av CV från Kistalight! Passar på att hälsa till Love och Jocke i Provincetown Rhode Island på USA;s nationaldag! Käka nu många lobsters med sån där smarrig New England chowdah  sås och fira riktigt ordentligt på the Independence day! Bild från omslag till CV från Kistalight

Här från Författares Bokmaskins presentation av  CV från Kistalight. och nedan baksidestexten! Se även presentation av  CV från Kistalight från 9 juni. När fan blir gammal så blir han religiös eller också?
 - Så skriver han en CV!

Just for fun  

Hoppsan hur gick det här till?
trettio år som lärare på högstadiet
och mer än tjugo på Spånga high.
Var tog tiden vägen?

Kanske dags att avsluta min karriär
i pedagogikens hage!
Istället för pekpinnar blir det en CV!
Något för den tredje åldern?

Eller kanske bara några roliga och tänkvärda bitar.
Från klipp i kulturens värld,
funderingar kring digital utveckling,
media revolution, makt och kontroll!

Var finna en plats för meditation,
tankeskärpa – få ihop sitt livspussel
I turbon mellan en tilltufsad självkänsla,
pedagogiska frön och Gilla läget.

                                                                  Thommy Sjöberg

Läsa ett smakprov från CV kan du göra här - blir lite om Steve Jobs och Apple så här på nationaldagen.

 I somras läste vi som  nyblivna crossentreprenörer (passande läsning) Steve Jobs - en biografi av Walter Isaacson med stort intresse.
Att läsa Isaacsons Jobs biografi är också historien om hur de alternativa kulturerna i San Fran och Silicone Valley strålar samman i mitten på 1970-talet - hackers, cyberpunkare, hemmabyggare, nördar, zenbuddhism, vegetarianer, yoga, primalterapi, sinnesutvidgande droger, flower power, processorskraft, upplysning och teknologi blir en mix i den första persondatorindustrin. Få personifierade de rörelserna bättre än Steve Jobs! Tillsammans med kamraten Stephen Wozniak deltar Jobs i en grupp som kallar sig Homebrew computer club. Första mötet hölls i ett garage i Menlo Park så småningom flyttade man in på en filial till Stanford. Wozniak får en uppenbarelse medan han grunnar på hur han ska använda en mikroprocessor (chip med en hel centralenhet) och kommer på embryot till det som skulle bli Apple 1.
Som barn kände sig Steve Jobs både övergiven och utvald. Övergiven av sina begåvade föräldrar som var doktorandstudenter och som valde att adoptera bort honom men utvald av sina adoptivföräldrar som var mer ett enkelt arbetarpar. Med pappan kom han under ungdomsåren att arbeta med att köpa och renovera bilar. Pappan skötte hantverket och entreprenörsskapet och Steve kom att bli en hejare på elektroniken.
Inte så pjåkigt för en blivande entreprenör dessutom var den omgivande miljön inspirerande med områden som Palo Alto och Mountain View i Silicon Valley där det vimlade av ingenjörer, företag och teknik kunskap.
Som student på Reed College i Portland blev Steve Jobs en dropout men hann med både att studera humaniora, kalligrafi (kom att bli viktigt för kommande gränssnitt och design på Apple) och Zenbuddhism. 
 Innan college hade han varit både begåvad highschool student, rebell och elektronikfreak. Däremot lärde han sig aldrig riktigt att programmera eller hinna med att studera matematik och datavetenskap som "de andra stora - i Big five". 
För att täppa till den inre tomheten, gåtan, vilka som var hans riktiga föräldrar, gav sig Jobs ut på andliga resor till Indien och praktiserade vegetarianism. Efter hemkomsten till USA jobbar han med att utveckla dataspel, Atari, och tillsammans med studiekamraten Wozniak utvecklar han den första Appledatorn.
För att göra en lång historia kort hann Steve Jobs med både uppgång (första Macen) och fall, sparken före trettio, och en lyckad comeback på Apple med en rad succéer som nya Macar, iPhone, iTune store, Appstore, iPad och iCloud. 
---
Visst ja!
Någon som undrar vad CV från Kistalight kostar?
130:- SEK
Kunskap är alltid lätt att bära!
Beställ på kistalight@gmail.com
eller snacka med vår redaktör Thommy med Th

Andra bloggar om Kista  Andra bloggar om litteratur    Andra bloggar om klassresor  Andra bloggar om författare: Andra bloggar om Stockholm 
 ©Thommy Sjöberg

Labels: ,

2 Comments:

Blogger Thommy Kistalight said...

Ovanligt många besökare från USA i dag på deras Nationaldag.
Kul!

Statistik
United States 60
Sweden 36
France 4
Finland 2
Russia 2
Ukraine 2
Brazil 1
South Korea 1

1:22 AM  
Anonymous Kistalight said...

I CV från Kistalight finns ett kapitel som heter jag en klippare faktiskt inledningskapitlet!
Nu har vi upptäckt att vi är i gott sällskap!
Från Svd 14 juli finns en artikel om Näsa för nyheter essä om James Joyce av Sara Danius recenserad av fabian Kastner.

Om Joyce vid något tillfälle läste Fénéons treradingar vet jag inte, men känt är i alla fall att den irländske författaren – precis som ”Ulysses” huvudperson Leopold Bloom – var en entusiastisk tidningsläsare med en särskild förkärlek för notisspalterna.
Sina fynd klippte han ut och sparade i pärmar. Det var han långt ifrån ensam om.
Också Marcel Proust, André Gide, Jean Paulhan och Alfred Jarry var storskaliga samlare av tidningarnas så kallade faits divers eller ”blandade notiser”
Wow säger vi på Kistalight utan vidare jämförelser!

10:14 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home