Tuesday, May 13, 2008

Bita ihop Light II

Där regnbågen slutar i Kalmarsund - finns det en vinst att hämta där? Bild: Thommy Sjöberg

Di do di dam dam
di do di dam dam
di do di dam dam do

Ibland behöver vi goda medborgare lite pisk.
- Fick trafikböter i helgen.
- Fortkörning!
Precis vid Björnsholm på E 22:an mellan Valdemarsvik och Gamleby vid korsningen mot Loftahammar. Kikade där på en bonde med traktor som harvade på pingstaftonkvällen.
- Han har säkert ingen fästmö sa vi och skojade om Bonde söker fru.
Varvid vi missade 70-skylten.
Polisspade ut!
-Parkera här och visa körkortet!
Vi har hastighetskontroll och du har kört 82 km i timmen där det är 70 säger säger den unge konstapeln.
- Erkänner du?
- Vad har jag för val?
- Annars blir det en anmälan till tingsrätten.
- Ni har säkert rätt säger jag och slår ut med händerna.
- Absolut säger vår konstapel kameran har inte fel.
Får även blåsa i en alkholmeter ingår i rutinerna. Försöker mig på ett litet skämt med vår konstapel och berättar om den franska gendarmen som ska utföra alkoholprover på Champs Elyssé. En fransk bilförare testas där men han vägrar blåsa. Hänvisar något oklart till den franska konstitutionen (grundlagen lex Napoleon).
- Blåser inte du så blåser jag säger den franska polisen och då åker du dit i alla fall! Vår konstapel nappar inte riktigt på vår skämtbit från Kistalight om fransmännens vinvanor men önskar oss en trevlig lördagskväll med ett:
- Kör försiktigt!
Sedan körde vi i jämn takt ända till Oskarshamn där vi sträckte ut en aning på fartsträckorna och vem i hela världen frågar vi oss vill inte ta det lugnt över Ölandsbron och vi citerar Linné från hans Öländska resa.

”Ölands strand hade vi knappt rört, förrän vi märkte, att detta land är annorledes än de andra Sveriges provinser; satte oss därför i sinnet, att desto nogare uppteckna allt vad som på denna ö föreföll”

Facit helgen - ekonomi och bokslut: Inköp av duschkabin Bauhaus extrapris vinst 2000 kr - resans syfte att transportera ned den, vinst på Jokernr 163 kr insats 22 kr, behövde ej byta latrintunna vids stugan vinst > 100 kr, minus för böter fortkörning 2000 kr alltså något plus men så kostade bensinen förstås, all time high, men vad gör väl det när solen skiner, havet svallar och näktergalen håller konsert.

Säg det nu i kör, ett, två, tre:
Kära du, låt dig inte distraheras av oss,
du har nog att göra med att köra,
och vi har det bra, vi här bak i bilen
och vill ej va’ med om nå’n krock!
Andra bloggar om Öland:
©Thommy Sjöberg

No comments: