Sunday, February 24, 2008

Konsten att se för en veteran - kändisspotting

Damtennis är det största som hänt i sportens värld de senaste åren!
- Men det där är ju en pingistjej!
- Oh ja, jag gnuggar mina ögon.

På söndagkvällarna spelar jag tennis, gruppspel, för några år sedan spelade jag veteranhockey i Solna ishall. En samling gubbar, veteraner, som snörde på sig grillorna även om kaggen satt i vägen på sina håll.
Liret var som för Björnligan. Cirkeln var sluten inga tacklingar och inga slagskott. Var vi inte så många i den sena söndagskvällen kunde vi lira tvåmål på bredden med små målburar.
Där fanns flera namnkunniga gamla AIK-veteraner som Bert-Ola Nordlander, flera i gamla Kycklingkedjan (AIK) dock inte Ankan Parmström. Där fanns Jerry Williams rockaren från Råsunda som kunde berätta om när Boborov besökte Solna på femtiotalet (råkallt och knöckfullt läktaren) och som hade rockat fett med Beatles på Star club i Hamburg och som i sin tidiga ungdom hade pulat som rörböj och fått ihop veckans credit redan på tisdan.
En kväll när vi lattjade som värst med trissan råkade Jerry, kallades mest för Jerka, tappa en stifttand på isen i den uppkörda snön. En bunt veteraner på alla fyra - fluktar som hökar på isen.

- Oddsen för att hitta en stifttand på uppkörd is?
- Ett på hundra?
- Fixade sig faktiskt!
Jerry visar stolt upp sin stifttand.
- Ser ut som en blejd!
- Jag lägger den i libran här.
(Plånbok i värdetrunken som fanns i båset)

Hur det gick i söndagens sena kvällsmatch i tennis.
Förlorade med 2-3, 2-3!
Mötte en ung man som heter Falk.
- Han såg som en örn.

2 comments:

KnutAnders said...

Hej brorsan!

Visste inte att Jerka lirat hockey, det låter ju som en sjysst utmaning för en gammal rockare från Solna. Tråkigt att du förlorade i tennisen men man "måste förlora för att kunna vinna".

Thommy Kistalight said...

Jerka var en trogen deltagare i veteranhockeyn i Solna HC.
Antagligen lirar han än i dag för numera finns även ett 55+ lag.