Monday, March 19, 2007

Hells gate Light # 2 Studenternas

Hammarby på väg mot final
- Håller du på Bajen Thommy? Ung elev i veckan.
- Det är mer än så, inget val liksom. Det är en del av ens jag när man vuxit upp på Söder. Spelat hockey på Kanalplans uterink när man var ung och när man som liten knodd satt på gamla Söderstadions ringmur och såg alla Hammarbys hemmamatcher i fotboll. Det var på den tiden det gick att applådera när motståndarna gjorde en fin passning eller ett vackert mål och när Hammarby inte spelade i allsvenskan.
- Faktiskt tillhörde jag, då min son lirade i Bajens AJ, även Hammarbys organisation i hockey för några år sen som online redaktör för Hammarby A-juniorers Internet uppkoppling. Så jag har tillbringat ett antal helger på Hovet under 2000-talet .
- Studenternas då? Ett gigantiskt förlorarnas Hall of Fame for Bajen? En i raden av förluster att minnas jämbördig med Sverige – Costa Rica VM 1990, Sverige – Vitryssland OS i Salt Lake City eller 6-7 mot Edsbyn här om året och för min egen del när Stockholm i TV-puckens barndom förlorade en final mot Dalarna med 7-6 efter att ha lett matchen med 6-0. Där kan man snacka om att tappa matchen.
Trauman, bollen är rund och ingen vinnare utan en förlorare.
- Leda en match med 3-0 och förlora var det inte vad Milan gjorde mot Liverpool för några år sedan. På San Siro dessutom i en Champions league-final.
- Leda med 3-0 är inte lätt.
- Tyckte Hammarby i går gjorde en riktigt bra match. Höll ihop laget fint, nötte på med hög intensitet även i förlängningen när de faktiskt kopplade ett grepp innan Edsbyns olyckliga kontring. Undrar om jag har sett samma match som DN:s krönikör Johan Esk som tycker jag orättvist sågar Bajen. Edsbyn två reduceringsmål är inte mycket att säga något om. Mål två var en pärla. Tveksamheten kom vid Edsbyns kvitteringsmål på hörna. Där släppte Bajen för ett ögonblick fokus och vips var det kvittering.
Leda med 3-0 är inte lätt.
- Nog om detta nu ser vi fram mot fotbollssäsongen.
Andra bloggar om Hammarby:
Copyright Thommy Sjöberg

4 Comments:

Blogger LarsThommy said...

Loserperspektiv!
Lyckades i dagarna få en P-bot vid skolan genom att parkera på antagligen den enda plats runt skolan där man inte får parkera - styvt!

1:26 PM  
Blogger LarsThommy said...

klart lite pisk av överheten behövs då och då! - Sju bortkastade hundringar!

1:27 PM  
Blogger LarsThommy said...

- Smart idé!?
Istället för att parkera fel och kasta 700 piks i sjön.
- Gör så här!
- Skänk 500 kr till t ex Läkare utan gränser och tjäna samtidigt 200 kr - verkligen en smart idé. Det ska jag tänka på nästa gång jag parkerar fel - men det är klart då måste jag veta om att jag parkerar fel - sic!

10:18 PM  
Blogger Jal Pari said...

PK Domain is the Best Web Hosting Company in Pakistan. PK Domain is one off top 3 Web hosting companies in Pakistan. Create your own Website without worrying about costs. We Provided Domain Registration, web designing, Web Hosting, Reseller Hosting, Dedicated Server and VPS Hosting you can also buying at affordable Price. Buy cheap domain hosting from www.pkdomain.com.pk.

8:37 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home