Sunday, June 07, 2009

Kistalight goes EU

EU kritisk skulptur - inte alls enligt Kistalight. En idé man gillar går det alldeles utmärkt att skoja med.

På Kistalights redaktion debatteras några av valets idéer och slogans!
- Varför inte skicka Schyman till Bryssel?
Funderingar kring frihets och integritetsfrågor och förnyelse av juridiken kring upphovsmannarättsfrågor a la Piratpartiet.
Viktiga frågor för en bloggare och nätentusiast.
Här kan vi inte låta bli att citera Lars Gustafsson från artikel i Expressen. I en mycket läsvärd idéhistorisk artikel om yttrandefrihet, teknikutveckling, överhet och censur från franska revolutionen till våra dagar.

"Det väsentliga intresset för konstnärer och författare som tar sin verksamhet på intellektuellt och moraliskt allvar måste naturligtvis vara att bli lästa, att göra sig hörda i sin generation. Hur man blir läst, det vill säga hur man når läsarna, är i detta perspektiv sekundärt.Det växande försvar av nätets utvidgade yttrandefrihet, alltså av de immateriella medborgarrätterna som vi nu ser i land efter land, är början till en – precis som förra gången på 1700-talet – teknikburen, och därför befriad, liberalism.
Jag röstar därför på Piratpartiet."

Sedan finns engagemanget kring miljöfrågor som uttrycks tydligast hos Miljöpartiets tycker vi både unga som gamla på Kistalight.
Dagen tillbringar dock kistalight redaktion på diverse distrikt i Västerort genom att göra sin medborgerliga plikt som röstmottagare (valförrättare).
- Röstat har vi redan gjort!
Långt från betong och miljonprogram tar Kistalight del av resultatet i valet från valdistrikt Bromma 8 där moderaterna är största partiet tätt följt av Folkpartiet men även här i det burgna Bromma går det bra för Miljöpartiet och Piratpartiet.
Heder åt skolminister Björklund som ägnade ett par timmar år gräsrotsarbete med att dela ut valsedlar och ivrigt samspråka med moderaternas valarbetare på Norra Ängby skolgård.
I distriktet hittade 59 procent vägen till valurnorna betydligt mer än riksgenomsnittet.
- Klart, här var det en del av det burgna Bromma som röstade, då hittar man till vallokalerna.
Andra bloggar om Kista: Andra bloggar om EU-valet
©Thommy Sjöberg

Labels: , , , ,

1 Comments:

Blogger LarsThommy said...

Just nu pågår en mycket uppiggande debatt om Piratpartiet, upphovsmannarätt, övervakning (Big brother) och yttrandefrihet mellan Jan Guillou och åldermannen Lars Gustafsson. Där den senare intar de yngres ståndpunkt.
Inspirerande med Gustafsson tycker vi på Kistalight!

3:41 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home