Tuesday, December 05, 2006

Ugh...ugh LightIndianhövdingens förbannelse- Kan inte riktigt gå i god för den här storyn nedan, osäker på källorna, har hört den av någon korrespondent på radio eller tv eller läst den i någon tidning – dock stämmer själva kärnan i berättelsen. Vi på Kistalight kan inte annat än instämma:
- Det ligger någonting i vad han säger den gamle hövdingen.
Storyn berättas på följande sätt: Du visar en overhead med USA:s samtliga presidenter på väggen. Lägger pennan på vid 1841 – sedan rullar historien på. Presidenter se nedan!

Någon gång kring 1840 när de vita trängt undan indianerna till allt för många reservat, begått allt för många svek och grymheter och buffalon minskat drastiskt i antal på prärien och gräset viker sig åt fel håll för vindarna sade en gammal indianhövding ungefär så här:
- Varje jämt årsvarv när den vite mannen väljer en ny hövding ska det vila en förbannelse över honom så länge vi indianer inte får vårt land tillbaka och så länge som buffalon inte åter kan få ströva fritt mellan bergen, månen och soluppgångarna.
År !841 tillträde president William Henry Harrison. Det blev en kort period han dog i lunginflammation samma år strax efter installationen, fick lunginflammation, alltför lättklädd i ett svinkallt Washington när han svor presidenteden i januari.
 Nästa jämna år 1861, val året innan, var det dags för en av de riktigt stora presidenterna Abraham Lincoln. Efter att ha vunnit inbördeskriget hållit ihop unionen och blivit en symbol för de svartas frigörelse blev han skjuten på en teater 1865, ett år in på sin andra period, av en sydstatsfanatiker och dog någon vecka senare.
1881 blev James Garfield president. Efter några månader blev han skjuten av en bitter åklagare som tyckte sig ha blivit förbigången vid utnämningen till en tjänst som konsul.
1901 ett halvår in på sin andra period som president blev president William McKinley skjuten av en anarkist och dog åtta dagar senare.
President Woodrow Wilson, NF:s skapare efter första världskriget, hann aldrig avsluta sin presidentperiod när han drabbades av en stroke 1921 ett år in på sin andra presidentperiod.
Nästa president som tillträdde efter val jämt årtionde var Franklin D Roosevelt en av de riktigt stora, New Deal och USA:s ledare under andra världskriget, hann aldrig överleva sin sista period som president utan dog i hjärnblödning strax innan andra världskriget var till ända. Franklin D Roosevelt är unik ingen president har suttit så länge som han, 4 perioder från 1932 till 1945. I dag kan en president bara sitta i åtta år – thanks for that med tanke på mr Bush.
Nästa jämna årtionde var 1960 – Kennedy vann valet och 1961 tillträdde han och hans period vet vi alla som var med då hur den slutade med ett skott i Dallas.
När Roland Reagan tillträdde 1981 dröjde det exakt 69 dagar innan han blev utsatt för ett mordförsök men han överlevde.
- Älskling jag duckade sa han i sjuksängen inför tv-kamerorna till sin hustru Nancy även mordförsöket fanns förstås filmat av övervakande tvkameror.
Mr Reagan visste hur man gjorde för att överleva för han hade varit filmskådis i Hollywood i sin ungdom och medverkat i massor westernfilmer. Där han hade spelat cowboyhjälte.
I och med att Reagan överlevde tror man att den gamle indianhövdingens förbannelse ska vara bruten men riktigt säker kan man inte vara – nästa president som är vald jämt årtionde är nuvarande mr George Bush.

Chronological Order: 1789 to 1889
Chronological Order: 1889 to Present

Washington, George1789-97
Adams, John1797-1801
Jefferson, Thomas1801-09
Andra bloggar om president Bush:
Copyright LarsThommy

Labels: ,

3 Comments:

Blogger LarsThommy said...

- Har förresten några skrönor om amerikanska presidenter och deras amorösa äventyr som jag brukar dra när det känns som det är rätt timing med mina elever.
Egentligen mer uppbyggligt än alla dessa attentat.
Kanske dyker dessa stories upp här på Kistalight.

12:19 PM  
Blogger Thommy said...

Biten ovan kom så småningom att ingå som ett inslag under månaden November under ett läsår på spånga high i Kistalight academy!

- Uppskattad bit av våra läsare!

Kommer biten att användas för framtida publiceringar kommer vi att bearbeta den men kärnan håller.
- Det ligger någonting i vad han säger den gamle indianhövdingen!

12:26 PM  
Anonymous Kistalight said...

Ser att en del besökare hittar fram till den här sidan mars 2014.
Kul!
Kistalight Academy är tyvärr slutsåld på förlaget!
Vill du höra Kistalight läsa biten?
Klicka på länken youtube https://www.youtube.com/watch?v=gyuCRcaEceU
Trevlig lyssning!

4:34 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home