Sunday, November 11, 2007

Fars Dag Light

Härligt att få delta i en antologi tycker Kistalight - Igår Poesi on line arrangerat av Författares Bokmaskin.

En ros och en blogg, avocado med räkor, kikärtssallad, pasta och krydiga korvar men ingen belgisk bärs eller oh dear Chianti from Chiantishire för ikväll är det gruppspel i tennis.
- Får bli isvatten med några stänk lime i. Tidigare under dagen promenad runt Djurgårdsbrunnskanalen och fika med kanelbulle vid Kanotklubben i den kyliga novemberdagen.

- Inte så dumt med Fars Dag!
I går deltagande i årets Poesi on line arrangerat av Författares Bokmaskin. Deltar med Haikudikterna från förra årets blogg Stralsund men här något bearbetade. Som vanligt en rad estradörer vid poesiuppläsningen. Åldersmannen med vita stänk i håret Börje Crona som läser rimmat och varierar ng på alla tänkbara sätt som svenska språket förmår med lärdomsdikten Till minne av GN. Där var gästpoeter med keps som nog hade kunnat skanderat natten lång och än i dag om tiden hade funnits. Där var mannen med hatten som så snabbt avvek efter sin mycket märgfulla uppläsning med mycken magisk närvaro. Här några rader från dikten Poète Maudit.
Jag har inte tid att bli stående
på perrongen
och vänta
på att himlen ska sänka sig till rälsen
som ett tåg.
Jag har inte tid
att lossa stenar
i ringmuren
och gå genom staden medan regnet
sätter sina fingeravtryck på mina fotspår.

Mannen med hatten identifierar vi som Per-Magnus Eliaeson.
Kvällens litterära höjdpunkt var när Khmerpoeten Chin Varg skanderade en dikt från Kampuchea med mjuk sjungande diktion på alla de 54 versmått som står till buds för en Khmerpoet. Hans svenska översättare läste sedan översättningen inte fullt så sjungande.
Själv läste jag min Stralsunddikt under mer vardagspoetiska former samtidig som jag passade på att tacka för en fin kväll och pratade något om Haikudikter och visst blev det en liten knorr med Der Alte Schwede.

Ljus över Rügen
vattenspegling i hamnen
revade segel

Der alte Schwede
Hansastadens årsringar
ekon av sekler

Ave Maria
den röda rosens rispa
vindil från havet


Andra bloggar om Fars Dag: Andra bloggar om poesi:
© Thommy Sjöberg

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home