Monday, June 13, 2005

Lätta Reflektioner del I

Essä

- Har du blivit uttagen till Reflektion är det kört säger tenniskompisen efter matchen. Van som han är vid det privata näringslivets rutiner.
Reflektion där; falluckan öppnas eller så hägrar garantipensionen runt hörnet.
- Välj själv! Vad du tycker passar bäst för en snart äldre medelålders fyrtiotalist.
Nej för oss kommunalt anställda lärare med flera i stadsdelen Spånga/Tensta är det frågan om en så kallad Quinntenalutbilding. En utbildning som kan erbjudas till dem som har arbetat fem år eller längre i stadsdelen. Tanken är att de utvalda ska få möjlighet till en form av time out under en månad. Man får välja själv vad man vill syssla med, men den centrala tanken är att man träffar de andra utvalda i gruppen för regelbundna samtal, reflektioner kring yrkeslivet, under den lediga månaden. Konkreta metoder och modeller hämtas från Tom Tiller, professor i praktisk pedagogik vid Tromsö universitet, som utarbetat en form av aktionslärande. Se Skolliv klicka er fram! Där den centrala tanken är att det livslånga lärandet kan utvecklas genom samtal där erfarenheter från arbetslivet står i centrum. Se även : Karlstad universitet Klicka er fram till lärande samtal!
Utbildningen är även tänkt att ingå i ett forskningsprojekt mellan stadsdelen och Arbetslivsinstitutet. Där följande brev hör hemma som en uppgift.
Back>< to be continued
Copyright LarsThommy

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home