Thursday, June 09, 2005

Bloggerlight

Tippa Lätt del II

Jakten på 13 rätt och respekt går vidare!
Gårdagens stryktipsomgång såg lätt ut. Den var lätt! Inga svåra matcher att tippa.
Prövade några rader enligt följande.

U (0-7-10)*1M=30
U 3-6-20=20

Matchen Danmark och England var matematiskt garderad. På kupong två hade jag hjärnsläpp - Kazakstan skrevs in som säker mot Turkiet! Tavlor - ungefär som svenskarna i Norgematchen när det hade gått en kvart in i andra halvlek.
Ja - ja några tior blev det och ingen utdelning på dom förstås. Nästan som om det känns tryggast så – för tänk om man skulle gå och vinna?
- Har vi inte alla en Hård inom oss? Han ni vet med bloggen Konsten att förlora
- Blogga förresten verkar kunna bli en stilart i sig.
Det man närmast tänker sig är som namnet antyder en dagbok på webben.
Man kan ha ett alias – vanligt i ungdomarnas fanfiction och slashlitteratur.
Man kan skapa en spänning kring en sida i kraft av anonymitet och samtidigt ha insiderinformation om något som engagerar många och spä med lite såpa – ungefär som Hård i Konsten att förlora.
Pröva - man lägger in sina texter. I mitt fall i bokstavsordning ABC…Kistalight se Kistalight men redan innan jag hade kommit till B börjar texterna leva sitt eget liv.
Trav, tippa och nationaldag oförargligheter – visst, men det hade jag inte alls tänkt skriva om.
Kanske kryper man ur det vanliga skinnet som bloggare; harvande lärare blir förortsflanör, skötsam hårt arbetande journalist får möjligheten att rumla runt med glassiga människor i häftiga miljöer, hemmafruar och andra kommer ut och många tror jag får känslan av att synas. Vissa bloggare skaffar sig fyndiga namn se Stationsvakt, Blind Höna, Annica Tiger Blog eller klurigt som en filmtitel Nästa Bandhagen och de är guldgruvor när det gäller blogglänkar. En intressant och snygg kulturblogg är Bodil Zalesky som är specialiserad på modern östeuropeisk, tysk och italiensk litteratur
Där finns förstås chansen att berätta en historia, komma på en fyndig formulering och något måste man fylla på sina svarta hål med tänker jag medan jag traskar Helsingörsgatan fram från den ena grillningen och brännbollsmatchen till den andra.
Från Gläntan hörs – ja är det inte en tango från Cirkus Skratt som har uppvisning för sommarlätt klädda föräldrar.
Just i dag skimrar junisolen i Kista Science Tower glasfasader.
- Ser genomlyst ut och vi passar på att stava till sommarlov på Kistalight.
LarsThommy

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home