Monday, May 30, 2005

Trotter Light del II

Dagen efter!

U-spelen från igår på Solvalla – begåvade spel inget fel på dom - men hästarna ville annat, åtminstone i avdelning två i V65.
33 femmor räknade jag in på mina spel enligt nedan.

1*1*1*1*5*6=30
6*1*1*1*3*2=36
6*5*1*1*1*1=30
1*6*1*3*2*1=36
20*(1*1*1*1*1*1)=20

Fem förstarankade satt klockrent men vad hjälper det när det inte blir någon utdelning på femmorna. Var i gott sällskap 10 miljoner SEK går vidare till Jackpotten.
Giffarna Sundsvall tillhörde också förlorarna igår och här kan alla losers hämta tröst i den eminenta bloggen Konsten att förlora, se Konsten att förlora, är det inte det de flesta av oss måste vänja oss vid innan det är dags för slutställning i tabellen?
Måste erkänna att den bloggen har inspirerat mig till att starta de här bloggförsöken.
Läste förra veckan tisdagen den 24 maj Giffloserbloggen första gången, kul, festligt och många klacksparkar där – upptäcker samma dag att min dator kraschat – vilket inte hindrar mig i min bloggstart. Det enda jag kan säga är vad konstigt att jag inte kommit på det här tidigare! På torsdagen den 26 maj hade jag min egen blogg.
- Den där Mats Hård förresten – tänk om han är en sorts gränsöverskridare egentligen och inte alls jobbar på någon tidningsredaktion utan kanske inom radio och TV. En undercovertyp som i lugn och ro postar sina bloggar. Med ett leende sneglar han över axeln in mot sportredaktionen innan bloggen skickas iväg och likt ett kirurgsnitt dyrkar upp motståndarförsvaret.

Det här med att spela på travet förresten – är det inte att kasta sedlarna i papperskorgen lika med travesti på pengarna i sjön!
- Varför inte göra så här istället för att spela? Gläd någon - ge bort några tjugor av insatsen ovan t ex 5 stycken och gå med vinst. Lite snabb huvudräkning ger en vinst på 62 kr.
- Nu tillbaka till skrönorna vid Kistatäppan.

Stall Travhästen

Dock blev vi världsmästare i trav med Fightern på Yonkers raceway i New York i augusti 1992. Världsmästarloppet måste tillhöra ett av travsportens mer märkliga lopp: Favoriten i loppet, Billyjojimbob låg på hårt i ledning, pullade, kvävdes och ramlade efter halva loppet. Ekipaget intill häktade i och föll, bakifrån smällde annan kusk in i dem och ramlade samtidigt som röda lampor började blinka vilket gjorde att den italienska kusken tog upp och körde till stallet. "Is the race still going on" frågar den svenske kusken? "Go on, go on svarar hans amerikanska kollega. Kvar en skenande häst utan kusk, en demolerad vagn med häst och kusk och så Fightern med sin rival som han lätt kämpade ned på mållinjen. Hemma har jag en tavla där Fightern tillsammans med sin kusk Torbjörn Jansson kör in som en fundersam vinnare. Men i Amerika sade man efter loppet; bryter man aldrig en tävling. "You always go on race". De röda lamporna var förstås varningssignaler.
Stall Travhästen hade bakom alla sina medlemmar organiserat ett komplicerat korsvis ägande som jag aldrig blev riktigt klok på. Vi d en föreningsstämma deltog jag i Knivsta 1990. På Nova Park hotell såg vi travvideos med Atas Fighter L och där redovisades ekonomi. På Jim Fricks hästgård i Knivsta satt jag i bambufåtöljer på en stor inbyggd glasveranda tillsammans med en massa företrädesvis äldre herrar med blåröda näsor och kikade på hästar som defilerade och där Stall Travhästen hade intressen.
- Ser bra ut, fräscht, smidigt, finns mycket utveckling i den hästen kunde man säga.
På hemvägen skjutsade jag en far och hans son som var inbitna ägare hos Stall Travhästen. De grälade mest hela vägen om man skulle utöka sitt innehav av andelar eller ej. Då och då smällde i det i farsans bag, det liksom puffade ungefär som att lätta champagnekorkar smällde av, grälet om andelarna lätt sig dock inte störas av puffarna. Jag släppte av dem vid Kista brandstation övertygad om att mitt ägande i Stall Travhästen kommer jag att hålla på låg nivå allt medan det smällde vidare från bagens innanmäte.
Epilogen för Stall Travhästen kom hösten 1992 med valutakris och skyhöga räntor. Fyramiljonersköpet av Fightern som var bundet till ett dyrt utlandslån och medförde konkurs. Brevet nedan skrevs strax före konkursen och besvarades aldrig av Stall travhästen. Mottagaren uppgavs av postverket som okänd!
I dag spelar jag nästan aldrig på travet utom när det är Elitloppshelg förstås.
>to be continued
Back>< Just for fun

LarsThommy

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home