Saturday, April 01, 2023

Tjoho Första April Light

Henkes Lundqvist Light (Karikatyr ovan Helen LaRaz)

Målvaktshjälten är en av våra allra största inom svensk hockey och han har vunnit OS-guld och VM-guld med Tre Kronor, dubbla SM-guld med Frölunda och nått Stanley Cup-final i världens bästa hockeyliga. Lundqvist har fått sin tröja hissad till taket både hos Frölunda och New York Rangers, vilket är få förunnat.

Idag tillkännages hans nya mål att bli ägare till Mjällby AIF men först förestår ett namnbyte klubben kommer hädanefter heta By AIF. Mycket passande namn för talangfabriken Mjällby AIF från Listerlandet som nu ska sponsras av mjällbekämpare istället för av minkfarmare. (Fakta Sportbibeln)

Wow, leve kampen mot mjäll med Mjällby AIF!

Ända fram till nu har vi mest förknippat hans namn med hockey men nu kliver ”Henke” över till fotbollens omtumlande värld. I dag, den 1 april, blir det officiellt att Lundqvist tillsammans med Head & Shoulders kliver in som ny huvudsponsor för Mjällby AIF.

– Oerhört glädjande!

Jag har jobbat länge på att få ihop detta sponsorskap. För mig var det extra viktigt att vi blev just ”huvudsponsor”, säger Head & Shoulders ambassadör för varumärket, Henrik Lundqvist, i ett uppmärksammat pressmeddelande från Sportbibeln.


Från verklighetens folk ...

© Thommy Sjöberg

No comments: