Wednesday, March 09, 2022

Podium Light eller konsten att stå på tillväxt

 

Stina Nilsson en skidskytt, så ska en bössa hanteras, så ska laggen glida, huka er gubbar och gummor här kommer Stina Nilsson en skidskytt! 
Bild från helgens tävlingar i Kontio Lahti där Stina blev trea, var bäst av de svenska tjejerna och tog sin första individuella plats på pallen i världscupen i skidskytte.
Hur är det man säger nu?
Hjärta slår klass, kanske ska man lägga till i skidskytte, konsten att skida (åka skidor) slår de säkraste skyttarna. De som inte har farten i benen och på laggen!
En bra dag på vallen så kan du hamna på pallen med lite grit (jävlar anamma) och fin skidåkning.
Men visst måste du ha talang för både skytte och skidåkning för att nå pallen i en världscuptävling.
Dessutom grabbar och tjejer (Kistalight i katedern) måste du ha uthållighet och träningsflit!
Hur är det man säger nu?
För att bli ett ess, bäst, behöver du förutom talang; träning och åter träning, där du i slutändan landar på si så där 10 000 träningstimmar.
Jättekul för Stina Nilsson med pallplatsen, trea, och jättekul för oss fans av Stina! Se även Stina Nilsson Trippel i Quebec och Tjoho för Sportlov Light!
Segraren och vännen Denise Herrman är först fram och grattar. Denise som också sadlat om med framgång från längd till skidskytte.
Snabbt framme i målgång och grattar är även Hanna Öberg som precis missar pallen men är glad för Stinas skull. Kistalight tycker sig dock se en irriterad rynka i Hannas panna; inte lätt att vara skyttedrottning i Team Öberg/Piteå skidskytteklubb när gamla storstjärnor i längdåkning och småsyrror sticker upp i åkningen och skyttet och lägger beslag på pallplatserna.
Grabbar och tjejer (Kistalight i katedern) i konsten att lyckas finns även en bit i hur man bemästrar känslorna i ett lag när det gäller konkurrens:
Tävlan, prestige och konsten att sprida god stämning i gruppen är viktiga för laget men påverkar även den enskilde idrottsutövaren.
Klart att det skaver där ibland, idrottare är ju bara människor precis som alla vi andra!
Visst har Stina Nilsson medfört massa energi till skidskyttetjejerna! Det tror i alla fall Kistalight som tycker sig se att det blivit bättre fart på laggen hos alla i laget sedan Stina dök upp i gänget.
Vi har också börjat följa Stina Nilsson på Instagram @stinanilssoons • Foton och videoklipp på Instagram.

High five, även för annat skytte så här i orostider, en proselyt och nyvunnen anhängare, för att hjälpa Ukraina med skyttet. Sverige har inte bidragit med vapen (officiellt) till något annat land sedan 1939 och det finska vinterkriget.
Lyssna och se på klippet nedan hur Ann Linde, svensk utrikesminister, förklarar på sin sjungande skånska vad ett pansarskott är för något! 
En lång grej som man har över axeln, som man kan skjuta mot tanks och liknande (och som det är mycket lätt att träffa med  kan tilläggas inom parentes).
 
 
Tjoho för denna utrikespolitiska kommentar!


PS En dag när allt stämmer ...
Kistalight skidskyttefan said...

Kistalight rekommenderar 6 - 8 st besök på den här sidan mest varje dag!
Hur som helst tickar besökarna in i ungefär den ordningen, vilket medför att sidan stiger i vår besökstopp och ligger just nu som god tvåa på tio i topp.
Vore kul om ni, någon av er, besökare kunde kommentera här på sidan!

Just i dag, 24/11, kanske tidigare, har sidan Podium Light gått upp i besökstoppen bland Kistalights sidor. Vi firar med en låt från vår Youtube Channel, 1904  med The Tallest Man on Earth. Texten, lyriken, är en smula mystisk liksom skidskytte när det fungerar, men det är en glad melodi i olika tempo. De lite lugnare passagerna kan vara när skidskytten försöker få ner pulsen vid skytte och de snabbare ... får visa på en glad och lätt skidåkning en dag när allt stämmer. Titeln 1904 är förstås en signal om ett försvarligt antal träffar med bössan. Håll till godo!

 


Klicka på Youtube ovan så dyker låten upp på visningen eller i lurarna, trevlig lyssning!



©Thommy Sjöberg

7 comments:

Kistalight skidskytte-expert said...

Tjoho, Stina Nilsson går från klarhet till klarhet.
Blev SM-veckans skidskyttedrottning i Piteå med raden guld (singlemixed stafett), brons masstart och guld sprint.
I masstart lyckades hon med bedriften, det blåste en del, att komma trea trots åtta bom.
Snacka om att ha fart på laggen!
I ärlighetens namn var inte alla stjärnor med, systrarna Öberg och Linn Persson låg sjuka, i Covid, efter discopjäxdans med norrmännen, party i Holmenkollen, för att fira säsongslut på världscupen

Kistalight skidskyttefan said...

Regelbundet återkommande besökare på den här sidan, tickar in mest varje dag, kul!
Sidan Podium Light, är nu Kistalights sjunde mest besökta sida All Time!
Måste väl betyda, tolkas som, att sidan uppskattas!
Tjoho för detta!

Kistalight skidskyttefan said...

Sidan får fortfarande besökare, kul!
Tick tack nu kom det en besökare till!
Fortsatt klättring i besökstoppen, heja!

Kistalight skidskyttefan said...

Kistalight rekommenderar 6 - 8 st besök på den här sidan mest varje dag!
Hur som helst tickar besökarna in i ungefär den ordningen, vilket medför att sidan stiger i vår besökstopp och ligger just nu som god tvåa på tio i topp.
Vore kul om ni, någon av er, besökare kunde kommentera här på sidan!

Kistalight skidskyttefan said...

Den här sidan lever sitt eget liv, kul, massor av besökare 8 december, 1370 st många för att vara Kistalight. Besökarna är speciellt från USA och Tyskland och många besöker Podium Light, wow!

Kistalight skidskyttefan said...

De mystiskt mycket trevliga besöken, 6-8 ggr per dag på denna sida, tycks nu ha upphört 27 december, ser vi i efterhand.
Synd!
Besöken på Podium Light och Slumdog Millionaire är Kistalights två mest besökta sidor.
Besök som pågått under en period på bägge sidorna, kul men förbryllande, inga kommentarer och inte speciellt karakteristiska sidor för Kistalight!
Klart det handlar om idrott och kultur (film) vilket förstås är två favoriter för oss här på bloggen.

Kistalight coach said...

Kistalight coach said...
... och förstås,
någon gång ska man sluta upp med att stå på tillväxt!
Så det så!