Tuesday, March 19, 2019

Pang...pang...bom Mona Brorssons tårar

Sssch ... alla gör det men säg det inte till någon!
De stora stjärnorna i skidskyttet gör det; Johannes Böe alldeles förskräckligt med bom sista dagen, Martin Fourcade gamla stjärnan gör det mer än någonsin, den lilla italienskan Dorothea Wierer som vanligtvis är säkerheten själv gör det när hon ska skjuta för guld i masstart bom...bom grejar guld ändå. Till och med vår egen super duper skytt Hanna Öberg gör det när hon ska skjuta för guld i skidstafetten bom, bom bom men får till det sista extraskottet som fixar silvret.
Sebastian Samuelsson gör det, speciellt sista dagarna i herrstafetten och masstarten. Mimmi säger att Sebastian är förälskad i Hanna Öberg efter mixedstafetten.
Funderar han på ett ❤ SMS i skogen bland snötyngda granar och motiga slingor istället för att ligga på i spåret!
Tjoho säger Kistalight som tänkt samma tanke, bägge två skjuter lite darrigt efter det gemensamma bronset.
Pang, pang, bom ändå!

Mona Brorsson!
Vi säger bara Mona Brorsson på sista stående skyttet i Jaktstarten.
Guldläge!
Bom, bom, bom och bom!
Kant in eller kant ut!
Tappa fokus för några sekunder med motstridiga känslor.
Skjuta på en blåsig skidstadion med lika nyckfulla vindar som på ett torg i förorten.
Himmel eller helvete!
Sporten skidskyttes villkor!
Grejen är att Mona Brorsson ändå gör ett av sina bästa lopp och bara några dagar senare gör Mona några kanonrundor i damstafetten och bidrar starkt till silvermedaljen.
En verklig bom (bom, bom, bom och bom alldeles rött) tycker Kistalight att media står för i sin hantering av Mona Brorssons skytte. Bildredaktörer på TV som vevar hennes bom på vallen om och om igen, programledare som talar om kollaps när Mona ändå gör ett av sina bästa lopp, journalister, krönikörer och rubriksättare som tar chansen till dramatiska löpsedlar och texter istället för att ha insikter i tävlande och de flesta idrottares villkor.
Kistalight tycker att alla som arbetar med sport i media, ska ha en idrottsgren i sin CV och  utöva minst en egen sport på hobbynivå så att de vet hur lätt det är att missa en putt i golf, slå en boll i nät i tennis, skjuta över målet i korpfotboll, missa den där dragningen i veteranhockey eller skjuta en bom i skytte.
Mer tårar för media än för Mona Brorsson!
Media som har dessa omedelbara klick behov för att bli bekräftade i jakten på all uppmärksamhet och stora tittarsiffror i mediabruset.
Ssssch ... alla gör det!
Skjuter bom!
Berätta för någon i media!


Kistalight älskar vintersport och avslutar med Coeur de Pirate , en hjärtats pirat, från den franskspråkiga delen av Montreal i provinsen Quebec Canada. En spännande indie singer/songwriter som skriver visor i den värsta franska chanson traditionen. Här tolkar vår pirat Stones (Keith mest och Mick) gamla låt Dead flowers från Sticky Fingers.
En symbolisk svanesång för media?
© Thommy Sjöberg

Labels: ,

1 Comments:

Anonymous Kista Lumiere said...

Var tycker en singer/songwriter från Canada bäst om att uppträda vid en spelning i Paris?
Jo i en islada förstås!
Det är inte för inte som ishockeyn är Canadas stora nationalsport.
Coeur de Pirat gör sin tolkning av Stones Dead flowers i Patinoire Boulogne-Billancourt som är en klassisk ishall i Paris.
Vive les canadiens de Montreal!

3:47 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home