Sunday, January 27, 2013

Kistalight går på knäna...

Kistalight har spelat tennis i helgen, gruppspel, med varierade framgångar! Bild Love Sjöberg

 I vårt gruppspel, Solna TK, finns numera ett digitalt bokningssystem Backhandsmash (gruppspel.backhandsmash.se) som möjliggör ändringar och innebär att du när som helst kan få ett erbjudande att byta matchdag!
Just vad vi får i veckan!
Match på fredagskväll erbjuds!
Inte så dumt kanske med tanke på att vi redan har en match på lördag eftermiddag?
Då får vi känna på bollarna!
Glöm inte att bra tennis är färskvara!
Lira på fredagskvällen istället för att glo på På spåret och sippa rödvin!
Komma väl förberedd till lördagsmatchen?
Glömde bara att Kistalights knän, artros, inte funkar så bra i kylig vintertid och att efter en match går vi bokstavligen på knäna!
Blev en miserabel lördagsmatch!
Motståndaren slår slicade stoppbollar mest hela tiden!
Kistalight linkar fram mot nätet.
Ont!
Mycket ont!
Möjligen var vi på väg in i matchen efter en timme?
Så dags då - när matchen är slut!
Sens moral för Kistalight!
Boka aldrig om en match för att komma väl förberedd!
- Åtminstone inte när det är bitande kyla och vintertid!

PS Gick bra på fredagsmatchen, linkade även då, men betydligt snabbare till bollarna, som en pigg kanin, och lyckades vinna matchen. Sämre då på lördagen, för ont, för att göra mig själv rättvisa, blir då egentligen orättvist  - menar då förutsättningarna för mina motståndare - sic!
Ett PS till! Snart fyller jag år - kanske skulle jag be min dotter Evelina som är sjukgymnast med akupunktur som specialité att sätta nålar i mitt sargade knä och lindra artrosen.
Plus några på mitt huvud!
- För att få mig att tänka klarare!

Andra bloggar om Kista  Andra bloggar om litteratur Andra bloggar om klassresor  Andra bloggar om författare:  
©Thommy Sjöberg

Labels: , ,

2 Comments:

Anonymous Kistalight said...

Vad händer i kroppen - vid artros?


Knäledsartros innebär att ledbrosket i delar av knäleden har minskat eller försvunnit.
Mer information
Ledbrosk minskar och försvinner
Kroppens leder är till för att öka rörligheten. I alla leder möts minst två ben. De delar av benen som möts i en led har brosk på ytan. Brosket är ett levande material som är starkt och som har en mycket jämn yta. Normalt gör brosket i lårbenets nedre del och skenbenets övre del att benändarna kan glida mjukt mot varandra. Att ledbrosk blir tunnare är en del i det normala åldrandet.

Knäledsartros innebär att brosket i delar av knäleden minskat, blivit ojämt, gropigt eller försvunnit. När ledbrosket är borta kommer benändarna i direkt kontakt med varandra och det kan göra ont.

Vid artros i knäleden drabbas oftast den inre delen av leden, där lårben och skenben möts. Den yttre delen av knät klarar sig oftast bättre. I samband med artros är det vanligt att ledkapseln som omger leden blir inflammerad, och knäleden kan bli svullen och vätskefylld.

2:01 PM  
Anonymous 1177 said...

Råd vid artros

Fortsätt att vara aktiv även om det gör ont. Du kan ta två värktabletter (med paracetamol) upp till fyra gånger om dagen för att orka vara aktiv. Det gäller om du är frisk i övrigt. Äter du andra mediciner ska du samråda med din läkare. Det finns andra sätt att ta bort smärta.
Gå ner i vikt om du är överviktig. Det är särskilt viktigt om man har ont i sina knän. Då är det lättare att vara aktiv och risken för att sjukdomen försämras minskar

7:37 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home