Sunday, December 04, 2011

Student i Kista
Stairways to heaven! Kistalight i funderartagen – man kanske skulle slå till och bli student på äldre dagar? Vi har hittat en spännande kurs i Kista som kan vara något för att utveckla våra texter i den digitala världen. Bild Love Sjöberg/Kistalight


Teknik, kreativitet och entreprenörskap
Vårtermininen 2012 startar en ny spännande kurs - Cross-media och entreprenörskap. Kursen ges av Stockholms Dramatiska Högskola i samarbete med Centrum för Gestaltning vid DSV.  Kursen ges med ekonomiskt stöd från Tillväxtverket och ska öka den tekniska kompetensen inom konstnärliga utbildningar och utveckla kreativiteten i de tekniska.
Kursen vänder sig till dem som arbetar med olika former av konstnärlig och kulturell verksamhet och kanske med applikationsprogram, animation, dataspeldesign eller inom liknande områden. Kursen riktar sig till dem  som vill få hjälp med att vidareutveckla och realisera en idé som kan inkludera nya digitala lösningar.
- Centrum för gestaltning vill öka den tekniska kompetensen inom de konstnärliga utbildningarna och utveckla kreativiteten inom de tekniska, förklarar Rebecca Forsberg, konstnärlig ledare vid Centrum för Gestaltning och Kista Teater. Genom att starta innovativa utbildningar hamnar vi i ”skarpt läge” med varandra och kan bidra till den kraftfulla utveckling som sker inom nyföretagande både i Järva, nationellt och internationellt.
Undervisning sker via föreläsningar, semiarier och workshops. Studenterna får löpande feedback på sina case av professionella idéutvecklare och av kurskamrater. Mellan kurstillfällena ges uppgifter knutna till det egna projektet varvat med grupparbeten. Man använder en lärplattform på nätet för information, kommunikation och inlämning av uppgifter.

- Vi vill att dynamik och friktion uppstår mellan världar som idag allt för sällan möts. Centrum för gestaltning kommer ni se, uppleva och höra mer av framöver, då vi bjuder på publika nerslag där teknik och gestaltning uttrycks i konstnärliga produktioner, avslutar Rebecca Forsberg.

Labels:

2 Comments:

Blogger Thommy Kistalight said...

Skräddarsydd kurs för Kistalight?!

1:41 PM  
Anonymous Kistalight said...

Kistalight har blivit antagen till Stockholms dramatiska högskolas fristående kurs i Crossmedia och entreprenörsskap, 15 hp.

Så det så!

Vi upptäcker nu att det är SDH som är huvudansvariga för kursen.

Great!

Student igen med skräddarsydd kurs!

Hm...hm hur skatiden räcka till!

9:05 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home