Tuesday, July 22, 2008

Bok Olle i Byxelkrok

Bok Olle i Byxelkrok skjuter skarpt från höften med ständig Bokrea eller är det Tokrea? Bild: Thommy Sjöberg

Sommarläsning hej…hej - ingen kris för bokhandeln i Byxelkrok. Här märks inte den hårdnande konkurrensen från böcker inköpta via Internet och här anordnas inte kringverksamhet som författarjippon, trubadurer och vinprovning.
Skulle det istället för ovanlighetens skull vara en dag med regn i det soliga Byxelkrok kan du alltid besöka Bok Olle.
Där är det alltid bokrea.
På bokhyllorna samsas serietidningar med både västerns och äventyr av mer vågad erotisk art. Massor av pocket deckare och thrillers men även litterära romaner och chiclitt, kokböcker trängs med feelgood litteratur och förstås, känd som mjukporr, en serie berättelser av Olle Länsberg. Han som startade boklådan.
Faktiskt kan även den mer litterärt kräsne, kultursnobben om man så vill, göra fynd. Under åren har undertecknad köpt en avhandling om Jean Paul Sartre, skriven av en av hans unga begåvade kvinnliga uttolkare Annie Cohen-Solal en lyriksamling med New Yorkpoeter och senast en festlig bok om Henry Miller av Erica Jong.
Hon som var rädd att flyga!
Minns ni?
Aktuell i dag är Martina Lowden och hennes succé och bloggbok Allt utgiven på Modernista. Den finns det travar av i pockethyllan.
Längst fram i butiken tronar Bok Olle jr en smula kärv med ett bord av Ölandslitteratur till facila priser. Där trängs storheter som Ulf Wickbom med sin serie av böcker om Norra Öland och där finns Linnés Öländska resa och sist men inte minst ABC…Kistalight som här kan inhandlas till det mycket goda priset av 100 riksdaler.
Allt i bokreans egen butik - Bok Olle i Byxelkrok.
Shoot man!
Shoot!
Sommarläsning hej…hej!

© Thommy Sjöberg

Labels: , , , , ,

3 Comments:

Blogger Thommy Kistalight said...

Firar dagen till ära med en liten blogg som visar sig vara post 350på Kistalight - kul!

6:46 AM  
Anonymous Kistalight said...

Tjoho! Det har blivit några bloggar om läsupplevelser genom böcker inköpta hos BOK-Olle!
Se Shoot Man - böcker från Bok-Olle i Byxelkrok om ingen mindre än Jean Paul Sartre av Annie Cohen-Solal.
Se även Sensommarläsning Light om den gamle vivören, författaren, storläsaren och brevskrivaren Henry Miller som får sin biografi berättad av den utomordentliga kvinnliga erotikuttolkaren Erica Jong.

2:33 AM  
Anonymous Kista Lumiere said...

Båda föregående lästips, Annie Cohen-Solal och Erica Jong, finns på sidorna, länkarna, https://kistalightnow.blogspot.com/2019/08/shoot-man-bocker-fran-bok-olle-i.html och https://kistalightnow.blogspot.com/2019/08/sensommar-lasning-light.html
Kopiera om du är nyfiken eller har lust att läsa!

2:39 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home