Sunday, July 06, 2008

Wimbledon Light - Sommartider hej...hej

Slå igenom forehanden grabbar - miss Jie Zheng kul inslag i årets Wimbledon
Grattis Nadal säger vi på Kistalight och återkommer med tankar och funderingar kring årets Wimbledon! Miss Jie Zheng kul inslag i årets Wimbledon utmanar systrarna Williams som vinner allt, singel och dubbel, i the Ladies Tournament.
Kommer igång med Wimbledonstämningen under damernas semi; Serena Williams vs miss Jie Zehng där den lilla Kinesiskan ger Serena en riktig match i andra och pangar på så det står härliga till.
- A coming star?
Matchen varvas med en avslutande spännande singelmatch i herrarnas kvart som aldrig vill ta slut samtidigt som Björkman spelar dubbel mot bröderna Bryan och vinner och går till final. Regnavbrotten ger möjligheter till trippeltittande.
- Tre ess för detta!
Fredagens semi herrar smygtittar vi på - på Elgiganten i Barkarby för vi på Kistalight har sociala plikter också som gör att vi tillbringar fredagseftermiddagen på Rusta, Bauhaus och IKEA. Spelar ingen större roll för både Federer och Nadal fick varsin behaglig match i semi på väg mot drömfinalen!Centercourtens egen dramaturg och regissör i en av de riktigt stora matcherna i Wimbledon

Disposition - Dramaturgi
Akt I Mörka regntunga moln över sydvästra London. Fullsatt kring Wimbledons centercourt. Publiken har bytt ut jordgubbarna och champagnen mot paraplyer och regnställ. Stor tennis fantastiska dueller Nadal kopplar ett visst grepp och till synes gör Federer en del enkla misstag. Men det är inga lätta slag han har att returnera.
- Visst är det stor tennis men en riktigt stor match kräver fem set!

Regn - Akt II A Dream come true; Wimbledon, jordgubbar och vitt vin.
- Men du är är ju hemma i TV-soffan i Kista säger min fru som alltid har jordnära perspektiv!
- Hm...hm man kan inte få allt vid alla tillfällen här i livet.
- Här slipper vi bli blöta!
- Skönt i TV-soffan och ändå Wimbledon.
Federer laddar i specialsvit och kommer ut som en ny spelare med vässad serve och nätattacker.
- Stor match på gång! Federer avgör i två tiebreak. På väg mot fem set!

Regn - Akt III Regntältet (mattan) på! Fint folk, hedersgäster, prinsar och prinsessor, drar sig tillbaka med champagne och jordgubbar, eller riktigt varm kopp thé i sina loger liksom Kistalight i TV-soffan. Den burgna medelklassen drar på sig sina regnställ och fäller upp sina paraplyer. Nadals blick mörknar i specialsviten i takt med att kvällen närmar sig.
- Det är en stor match lika 6-6 i femte och inget tiebreak!

Mörker - Avslut Federer ser ut att vara på gång att äga matchen, servar riktigt bra.
- Om det inte var för Nadals energiska determinerade returer. Det blir ett snabbt break och sedan servar Nadal hem matchen.
Två rivaler som gjort upp; eleganten Federer med schweiziskt urverks precision i slagen vs Nadal som med matadorens lidelse väntat med de avgörande stötarna.
Medan Nadal lyfter den ärevördiga Wimbledonpokalen och Federer "bara har tangerat" Björn Borgs svit på fem raka vinster. Då är det på väg att bli mörkt över sydvästra London så mörkt att man knappt kan skönja de tunga regnmolnen.
Andra bloggar om Wimbledon: Andra bloggar om tennis: Andra bloggar om Kista
©Thommy SjöbergLabels: , , ,

2 Comments:

Blogger Thommy Kistalight said...

Jie Zheng inte bara pangar på så att det står härliga till utan skapar också vinklar och spelar med stor timing.
- Smart spelare på gång?
- Kolla videon ovan!

3:04 AM  
Anonymous Anonymous said...

Federer och Nadal är här på gång att utveckla, skulle kunna, en rivalitet i samma anda som Borg och McEnroe. Matchen, finalen i år, var antagligen mer välspelad och briljant än Borgs och McEnroes 1980. Men inget slår fjärde set då när McEnroe till slut vinner detta med 18-16.
Trots detta går Björn in och vinner femte set.
Great!

1:22 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home