Sunday, June 18, 2006

Nystruken matchtröja


Justine Henin Hardenne troligtvis från förra årets grand Slam i Paris

Veckan som var – blågult på läktaren - LT said
- Eu sou brasiliero!
Nog går det bra med dubbelt medborgarskap i fotbollsvärlden. Vi behåller den svenska matchtröjan. I torsdags var den dessutom tvättad och nystruken. När Ljungberg inför guldgula jublande, festande svenska fotbollsfans viljenickar in bollen i 89 minuten är VM-festen räddad. Matchen hade allt det som saknades mot Trinidad/Tobago; vilja, energi, organisation, crossbollar, svettiga tröjor och inte minst mål.- Förlösning på Olympiastadion!
– Är det verkligen den som är upp-piffad - nazisternas gamla OS-stadion från 1936?
I veckan har det grillats och spelats brännboll i skolan, det har varit picknick, kaffe och buffé, utvärdering av läsåret i arbets och ämneslag, betyg och stipendier har delats ut och trevlig sommar har önskats och så har vi packat hundratals kartonger och klistrat adressetiketter för i augusti flyttar vi in i en fräsch och restaurerad skola i Spånga Solhem.
Massor av fotboll i veckan förstås men även tennis, igår deltog jag i en dubbelturnering inom klubben, mitt livs första dubbel faktiskt. Avslut på spelåret med matcher i en mycket varm hall, korvgrillning och fika. Facit; festlig samvaro plus två segrar och två förluster, vilket innebar semi i A-slutspel. Kul och helt godkänt resultat från min horisont.
Förra helgen var det stor tennis från Paris med Grand Slam på Roland Garros. Den förväntade finalen mellan Nadal och Federer - tennisens Quentin Tarantino, bjöd på briljant tennis men den stora kampen uteblev. I damernas tennis utspelades den moraliska finalen redan i semi mellan rivalerna Justine Henin-Hardenne och Kim Clijsters, Vallonien mot Flandern, franska mot flamländska, gammal överhet mot underklass. En rivalitet som media gärna understryker, även där briljant tennis, men ingen kamp Justine Henin var för bra. Här kommer nu poängen; vill man se vacker tennis ska man kika på Justin Henin, vilka genomslag på back och forehand – vilket klipp hon har i slagen den lilla belgiskan. Vilka vinklar hon hittar för att knäppa upp Clijsters försvar och tuffa spelstil, så intelligent hon spelar, varierar och genomför sitt spel – tres belle – heja Henin.
Har även läst en kul bok om tennis i veckan, en nostalgikick för oss som var med, Borg mot McEnroe match för match. Väljer man, vilket författaren Malcolm Folley gör, att ha Wimbledonfinalen 1980 som höjdpunkt får boken sin egen dramaturgi. I den finalen maximerades alla ingredienser som hörde till deras matcher.
– Baslinje mot nät, passerslag mot volley, iskyla mot hetta, supertalang mot spelskicklig styrka och uthållighet, Borgmania mot en superbrat. Bright tycker vi på Kistalight om Folleys skildring av kampen i fem set med århundradets tiebreak i fjärde 18-16 till McEnroe som stark krydda i en av tennishistoriens största matcher - bra bok.
På Kistalight hyllar vi nu ljuset så här inför midsommar, den äkta nationaldagen, liksom vi hyllar livet och tror på de goda krafterna liksom vi tror på Brasilien i en VM-final och säkert kommer vi att köpa en gulgrön tröja.
Det är klart stora favoriter har fallit förr.
– Eu sou brasiliero.
Andra bloggar om tennis
Andra bloggar om fotbolls vm
Andra bloggar om Björn Borg:
Det kommer mera VM:

© Thommy Sjöberg

3 Comments:

Blogger knutanders said...

Gul/grön tröja redan inköpt nytvättad och nystruken inför finalen, för att Brasilien går dit råder det inga tvel om. Man har hitils inte gjort mer än man behövt, för att citera förbundskapten "Carlos Alberto Parreira vi hade kunnat vinna dessa kval matcher med B-laget", och dessutom tror jag på honom han har erfarenhet av tidigare turneringar bl.a. VM-guld -94. Det här laget kan inte förlora VM-guldet det vore ett mirakel större än att Jesus gick på vatten, och det vill inte säga lite.
– Eu sou brasiliero.
Hälsningar söder om söder

7:39 AM  
Anonymous Wawrinka 2016 said...

Stan Wawrinka möter Andy Murray i morgon match som spelas i French Open. I deras senaste möte i World Tour Finals - London, vann S. Wawrinka matchen med 0-2. Jag undrar om Murray förberett oss med en överraskning i dag. Baserat på de senaste resultaten av de två spelarna, förväntar jag mig Wawrinka spelar bra den här matchen och går för en seger. Det ska bli intressant att se om Nadal vinner med två set skillnad som i hans senaste möte.

8:18 AM  
Anonymous Stefan said...

Novak Djokovic möter Vasek Pospisil i morgon match som spelas i Shanghai Open. I deras senaste möte i Dubai Open, vann Djokovic matchen med 2:0. Jag undrar om Pospisil förberett oss med en överraskning i dag. Baserat på de senaste resultaten av de två spelarna, förväntar jag mig Djokovic spelar bra den här matchen och går för en seger. Det ska bli intressant att se om Djokovic vinner med två set skillnad som i hans senaste möte. För mer information och recensioner, kan du använda Redbet recension.

6:36 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home