Saturday, August 13, 2022

Sommar ... Sommar P1 Light

 

I dag bara måste vi, Kistalight och Mimmi lyssna på Sommar I P1 Henrik Brandao Jönsson - en favorit!  Vi har bloggat tidigare om hans kuñniga och roliga böcker från Brasilien, allt från nationalsporten fotboll, musik, mustiga uttryck och mystiska företeelser (woodo) till samhällsproblem och modernistisk stadsplanering. Fantasiön, om huvudstaden Brasilia som modernistisk projekt kan man läsa om här Brasilia en femtioårsjubilar - grattis. Vill du läsa mer om brasiliansk fotboll, landets moderna historia, geografi och identitet, läs ... att betvinga spöken

Henrik Brandão Jönsson arbetar som journalist och författare från Rio de Janeiro, där han är bosatt sedan 20 år. Han är Dagens Nyheters korrespondent i Latinamerika, men skriver även för Sydsvenskan och fotbollsmagasinet Offside.

Henrik är utbildad verkstadsmekaniker, men sadlade om till journalist och var med om att starta nöjesbilagan Expressen Fredag i mitten av 90-talet. Under fotbolls-VM i Brasilien 2014 blev han känd hos den breda publiken som expert i SVT:s sändningar.

2020 gav Henrik Brandão Jönsson ut sin fjärde bok, ”Där solen aldrig går ned”, som skildrar den portugisiskspråkiga världen utifrån de sju dödssynderna.

© Thommy Sjöberg



No comments: