Tuesday, May 11, 2021

HP Light och lite Draktips

 

Kistalight har varit provledare på Högskoleprovet i helgen på Danderyds gymnasium. Ny bekantskap som skola (byggnad) men nära Albano djurklinik där vi var stammisar med katten och nära Danderyds tennishall som vi besökt genom åren.
Vad kommer en gammal lärare och provledare att tänka på när han slår upp sina ljusblå på provdagen?
Kistalight som älskar gåtor och går in för Masked Singer med liv och lust och med penna och anteckningar på fredagkvällen!
Jo, du Mimmi, det måste vara Anja Pärsson som är Draken i Masked Singer.
Alla ledtrådar stämmer in bra på henne!
Speciellt ledtråden om en riktig krasch 2010!
Minns kraschen i störtloppet, där hon sedan reste sig dagen efter, och tog ett brons i alpin kombination!
Tjoho för Masked Singer!
kistalights profilbild

har tänkt till, tror inte på handbollstjejen Linnea Clarsson längre! Nä, Draken måste vara Anja Pärson, stämmer bra med ledtrådarna, se krasch 2010, är naturligtvis den vådliga vurpan i störtloppet i Vancouver OS, där hon dagen efter tog ett brons i alpin kombination. Wow för en sådan drake!

Årets högskoleprov är förstås präglat av pandemin, halva antalet provdeltagare i klassrummet jämfört med före coviden och allt mer rigorösa regler kring provhanteringen. Munskydd vid de obligatoriska legitimationskontrollerna för provledaren och utställd handsprit för både provdeltagare och ledare.
Den vanligaste åldern för deltagarna är i och omkring 20-årsåldern, de som nyss gått ut gymnasiet eller de som ska ta studenten till sommaren. Det är en mycket väluppfostrad skara elever som följer dagens instruktioner väl och är väldigt trevliga i sitt uppförande och säkert duktiga, antar att det är elever från grannskapet, Danderyd, Djursholm, Enebyberg, Mörby och Stocksund. 
Mer kan jag inte gärna berätta om dagens detaljer, classified, för numera skriver även vi provledare på en förbindelse för att undvika jäv, fusk och andra oegentligheter. 
Danderyd gymnasium är en jättebyggnad, invigt i början av 1980-talet och präglat i sin utformning av den tidens skolideal. Delar av skolan kan kännas väl bunkerliknande för en tillfällig besökare (provledare) men en till vardags jobbande mattelärare som för dagen är provledare berättar att klassrummen och institutionerna för de naturvetenskapliga och praktiska ämnena är mer ljusa och luftigt utformade. Dessutom har skolan en speciell karaktär med en Matteprofil där du som elev kan fördjupa dig i konsten att derivera, integrera, lösa linjära ekvationer och differentialekvationer, hantera komplexa tal och övrig matteteori och rent av läsa in universitetskurser och greja akademiska betyg. Andra linjer (allmänna) på skolan är idrott (fotboll och padel) och en  profil är inriktad för elever med ASD/aspberger syndrom.
På lunchen diskuterar vi provledare både små praktiska problem för dagen, lite större som Putin och Erdogan som ledare och de omtalade nästan science fiction artade fusken som riktats mot högskoleprovet.
Vem vill bli opererad av en kirurg som fuskat sig in på läkarlinjen undrar Kistalight?
Tydligen är det så att det finns en hel del kännedom om vilka som fuskat sig in på statusutbildningarna säger en av årets provledare i lärarrummet på lunchen.
Antagligen är det så att de som fuskat fram för allt har sökt sig till statuslinjer (vissa institutioner) i ekonomi och juridik inte teknik eller läkarlinjer.
För Avantgardet inom de disciplinerna, managementflummare, totalt fria marknadsanhängare, juridik som skön konst för att försvara vad som helst, world, wide, webbs  totala frihet och konsten att hacka en myndighet med hackerns absolut egna värdegrund som ledstjärna. 
Kort sagt i dessa kretsar är det bara ett plus i CV:n att ha fuskat sig in på en åtråvärd utbildning.

Nja nu återgår Kistalight, efter en trevlig dag i provledarkatedern till gåtorna i Masked Singer.
Påminner inte Woodoodockan om Fredrik Lindström?
 

1 comment:

Masked Singer Entusiast Kistalight said...

Fyra Rätt så här långt, efter engagemang och googlande!
Lotta Schelin, Victoria Silvstedt (vilka damer), Nazim al Fakir och Anders Bagge men total fel med Monstret och Draken1
Tycker ändå att Anja Pärson var en bra gissning, se krasch 2010, och är inte Johanna Nordström (den verkliga Draken) och Anja lite lika?