Wednesday, April 28, 2021

Masked Singer Light

 

Kistalight och Mimmi, någon gång barnbarnen Freja och Ludde, gör som resten av svenska folket kikar på Masked Singer. 
Klart vi är drabbade!
Fantastiskt koncept, men ändå lite överraskande att programmet blivit en sådan succé och nått så stora tittarframgångar med över två miljoner tittare en fredagskväll.
Har inte alla stora berättelser en gåta?
Här små stories knutna till gåtfulla ledtrådar runt den utstyrda masken.
Det känns som man ramlat ned i ett kaninhål fullt med festligt utstyrda djurmaskeringar med figurer som dessutom kan sjunga, dansa och leverera mystiska gåtor.
Kul ... kul .. kul!

Kistalight brukar lösa ramarna i Profilen, SvD:s korsord på söndagarna, senast med mytomanen Johnny Bode (en kvalificerad skojare) tycker att det är kul att knåpa med gåtor och ord och när vi väl vaknade till efter de första visningarna av Masked Singer har vi lyckats lösa både vem som var jokern och Isvargen.
Däremot en katastrof i gissningen på Monstret!

Utdrag från Instagram:
Läsare av bloggen kanske undrar över varför dessa djupa kunskaper om Victoria Silvstedt?
Jo Kistalight har av någon outgrundlig anledning lagt sådana bitar på minnet om Fröken Silvstedts framfart i störtlopps och slalombackar, minns samtal från förr med gamle arbetskompisen Micke som var en riktig expert (fan) av fröken Silvstedt. Sådana väsentliga ämnen kan mogna killar samtala om på jobbet (när de kvinnliga kollegerna är och fikar) och lägga på minnet!

Inför kommande battles tror vi absolut att Sjöbjörnen döljer Anders Bagge, både ledtrådar, låtval och röst stämmer, i den andra gruppen tycker vi oss höra rösten från Nassim Al Fakir hos roboten. 

Värre dock med godisautomaten, är det Daniel Norberg, men kommer inte han från Uddevalla, en central ledtråd om Godisautomaten är Västmanland. Kan också vara Martin Stenmark men han är väl inte så lång och gänglig eller Ola Salo som alla i juryn gissar på av och till. Ola Salo har väl inte det minsta anknytning till Västmanland? Daniel Lindgren  vore ett kanonförslag men han är från Skellefteå och just nu programledare för Let´s Dance1
Förresten, vem är Enhörningen, vore jättefestligt om det var Hedda Stiernstedt, som Felix i juryn föreslår, men hon kommer ju inte från vischan som en av ledtrådarna säger, hon är i högsta grad en Stockholmstjej, men festat i Paris det har hon gjort!
Nä Enhörningen kommer från småstad, landat och festat i Stockholm, men träffat drömprins ... Kan det vara Miss Li eller Linda Bentzing eller Ellen Bergström som inte Kistalight har en susning om vem det är men som juryn tycks luta sig emot som förslag.
Juryn som för övrigt är ett både festligt och viktigt inslag i tävlingen! Felix som kan (anar), fäbless för, hur många meteoreloger som helst bland de tävlande, Måns som ser stora idrottare i varje mask, Nuri som blir kär i gulliga kostymer hos sångaren och Pernilla som anar familjemedlemmar i varje uppträdande!
Kul ... kul ... kul!
Lösa korsord och gissa gåtor i knasig maskerad och musiktävling!
Alla tiders (tajders) för Kistalight i tider av pandemi!

PS Visst gissade vi rätt på Roboten, Nassim, men det var vi inte ensamma om, upptäckte vi på valborgskvällen när det var dags för: 
Av med masken!

1 comment:

Kistalight Masktippare said...

Alltså tre (3) rätt så här långt, 30 april!
Dessutom är vi, Kistalight, stensäkra på att Sjöbjörnen är Anders Bagge!
Men de övriga?