Saturday, November 21, 2020

Everything is Free in America ...


Senatorer, republikaner i Kongressen, gratulerar Kamala Harris till VP-elect och segern i valet. Något inte president Trump förmår att göra.


Thommy Kistalight said...

Det verkar som om valorganisationer och domstolar står pall inför president Trumps känslomässiga tryck, hot, jurister (skurk-Rudy Julianu utsänd från mars) och twittrande om att valet är riggat.
Inga konkreta eller övertygande bevis är framlagda från Trumps håll.
Federala myndigheter i USA som övervakat valet säger att det är det säkraste valet som genomförts i USA;s historia, så fick även chefen för cybersäkerheten Chris Krebs sparken efter att ha lagt fram ett sådant faktum för media och presidenten.
Jenny Nordberg i krönika i SvD tror inte att Trump tänker genomföra en statskupp,.

Han är oförmögen att organisera något sådant (ungefär)! Trump, menar Nordberg, är helt enkel en väldigt (jäkligt) dålig förlorare, Svd 15 nov - 20. Men visst liknar Trumps agerande bra mycket ett försök till statskupp, typ skurk-autokrati a la Erdogan i Turkiet eller Putin i Ryssland, ex på hur ledare klamrar sig kvar vid makten genom manipulation av lagar och påtryckningar, både Erdogan och Putin likväl som Trump har betydliga (ofantliga) ekonomiska oegentligheter på sina agendor.


Trump är en brutal entreprenör, dokusåpastjärna och narcissist. Han har en patologisk störning enligt ett antal amerikanska psykologer (se studie från 27 amerikanska experter, The Dangerous Case of Donald Trump).
Trumps självbild får naturligtvis sig en rejäl törn efter valförlusten! Men ack var finns golfspelaren Trump, i all sport och tävling förlorar man förr eller senare!. Det vet alla vinnare.
En annan rörelse I samma anda som ovan är "A Duty to Warn" (ungefär En plikt att varna) är igång med evenemang i 14 städer sedan i mitten av oktober. Även den rörelsen drivs av en grupp psykiatriker, som gemensamt hävdar att presidenten lider av "obotlig, elakartad narcissism" som hindrar honom från att utföra sina plikter som president, skriver bland andra tidskriften The New Yorker.
En president borde naturligtvis personlighetstestas, som företagsledare på höga poster, men är inte valet en form av personlighetstest?
Visst ... visst många väljare röstade emot Trump samtidigt som man röstade för Republikanerna i kongressen och ändå fick Trump drygt 73 miljoner väljare.

Vad göra? Man kan inte välja ett nytt folk, 73 miljoner! Anhängarna till Trump är inte alla narcissister, brutal-entreprenörer eller driver processer i domstol! 


Inte lätt att vara narcissistisk brutalentreprenör när smarta unga välutbildade kvinnliga senatorer blir valda till VP-elect
Nä... Trump måiar gärna med bruna färger ...Trumpismen består av bejublade populistiska folkmöten ledda av Donald, känslan är underdog och en rörelse mot etablissemanget och mot moderniteten! Ingredienserna är; mot abort, för frihet med vapen, klimatförnekare, misstro mot corona-viruset, stärka traditionella industrier som stål och kol, fortsatt utvinning av olja, mindre skatt för företagare, mystiska föreställningar och tro på konspirationsteorier speciellt riktade mot Donald, ökade klyftor mellan stad och land, förneka vetenskap och för en nationalism (populism) om att göra America Great Again. Det vill säga gå tillbaka till gamla goda tider innan globalisering, klimatkris, high tech, hbqt-frågor, Black Lives Matter-rörelsen, jämställdhet, urbanisering och en förändrad demografi blev en del av den amerikanska verkligheten. 
Vara vit äldre man ugh ... ugh!
 Hoppas flytten från Vita Huset går bra!

Puh! Nu verkar det vara över, Trump ser ut att acceptera valresultatet. Kistalight med redaktion andas ut. Vilka veckor det har varit sedan USA-valet!
Tur att man är panschis och har tid att följa det hela, man blir liksom lite beroende; Trump, Joe Biden, Kamala Harris, senaten - representanthuset blir kongressen, elektorer och vågmästarstater, vad säger domarna och guvernörerna, Michigan, Wisconsin, Pennsylvania, Arizona och Georgia, utsända advokater från mars (misstänkt lika maffia- advokater från Gudfadern), Trumps väljare och bisarra påståenden.. 
Vilken röra!
Det blev några bloggar från Kistalight; 


PS En gång till!
Verkar inte alls som om Trump har gett upp valet!
Envist hävdar han valfusk.
Tal i Georgia av Trump för stöd till omval till Senaten, för de republikanska senatorerna där, handlar förstås mest om han själv!
Inte lätt att vara narcissist!
Kontraproduktivt?
Vi får hoppas det!

Se även!


© Thommy Sjöberg

3 comments:

The Governor of Maryland said...

Liknar bananrepublik!
– Förr var det USA som brukade övervaka andra länders val, nu är det vi som börjat likna en bananrepublik. Det är dags att sätta stopp för allt nonsens!
Säger guvenören, republikan från Maryland.
Andra ledande inom republikanerna uppmanar Trump att erkänna sig besegrad!
USA ingen bananrepublik trots allt!

Narcissist Light said...


Narcissism Del I (från Wikipedia)

Narcissistisk personlighetsstörning, förkortat NPD, är en personlighetsstörning vars kännetecken är överdriven självhävdelse, bristande självkännedom, överdriven självkänsla, överskattad självbild, ett stort behov av att befinna sig i centrum, och brist på empati.

Denna patologiska narcissism skiljer sig från den naturliga narcissismen alla människor har; känslan av att vilja vara omtyckt.

En personlighetsstörning är varaktig och kan härledas till barndomen. Individer kan kortvarigt uppvisa symtom på samma störning, till exempel under ett pågående trauma eller på grund av en hjärnsjukdom, vilket då kallas personlighetsförändring.

Narcissiat Light said...

Narcissism störning Del II från Wikipedia

Diagnostiseringskriterier
Diagnosen har ingen egen rubrik i den internationella diagnosmanualen ICD-10 utan inkluderas i "övriga specificerade personlighetsstörningar". För att över huvud taget en diagnos ska ställas måste personen enligt ICD-10 och i enlighet med samtliga personlighetsstörningar först uppfylla de allmänna kriterierna för personlighetsstörning; det är inte ovanligt att en person har ett förstärkt personlighetsdrag eller låggradigt uppfyller flera kriterier för denna typ utan att personen för den skull har en psykisk störning. En personlighetsstörning föreligger, enligt ICD-10, när personens varaktiga beteendemönster kraftigt avviker från gemene man i personens närmiljö och detta beteendemönster kraftigt påverkar bland annat personens relationer till andra. Beteendet kan härledas till barndomen och framträder oftast under tidig vuxenålder.[2]

Till diagnosmanualen finns kriterier för diagnosen som ofta används vid diagnostisering, i bilagan Diagnostic criteria for research.[3] I denna står det att en person med störningen uppvisar minst fem av följande symtom:[4]

1. Har överdrivna känslor av att vara viktig och betydande
2. Fantiserar ofta om till exempel rikedom, framgång, makt eller kärlek
3. Anser att den bara ska umgås med eller associera sig med viktiga personer eftersom den själv är så viktig
4. Har ett överdrivet behov av beundran
5. Har orealistiska uppfattningar om sina egna rättigheter – exempelvis förväntar sig personen ofta den bästa behandlingen när denne söker sådan
6. Utnyttjar andra för att uppnå sina mål
7. Saknar eller har bristande empati
8. Tror att andra är avundsjuka på denne, men kan också själv vara avundsjuk på andra
9. Beter sig högfärdigt eller arrogant.

PS Stämmer väl ganska bra på Trumpan!