Saturday, November 14, 2020

What´s Happening in America

Anonymous 
Hur är Trump när han spelar golf? Är han en golfens gentleman och en godmodig lagspelare? Har han en caddie i världsklass som liksom fixar till det hela längs fairways och greener? Godtar han en förlust eller bättrar han på sitt scorecard? Cartoon from https://www.santacruzsentinel.com/
Kistalight said...

What´s Happening in America last week?
Trump tycks inte godta valresultatet i USA!
Hävdar valfusk i en rad stater där han förlorat, både stater med ett jämt resultat och även dem med en tydlig förlust.
Påstått fusk där, men inga övertygande bevis om detta har presenterats!
Trump kallar även in jurister och medarbetare som jobbar med kommande stämningar i olika delstatsdomstolar även om hans chefsjurist Rudy (skurk) Giuliani känns som en utsänd från mars med sina påståenden om valfusk i Philadelphia. Konstigt (strange) att han med sin goda renommé  från Nine Eleven och borgmästartiden i New York lånar ut sig till sådant.

Whats happening in USA?
Vad gör man i en demokrati när inte alla håller sig till spelreglerna, lagar och förordningar?
När en person, Trump, har en helt annan agenda än de demokratiska spelreglerna? Hans härskarteknik kan påminna om den som Hitler torgförde i Mein Kampf. Ljug när det är nödvändigt! Erkänn aldrig en motståndare eller din svaghet. Förtala och hitta syndabockar. Upprepas en lögn tillräckligt många gånger blir det sanning. Använd alla tänkbara metoder för att krossa dina motståndare.

Hitler var också en populist och narcissist som många gjorde narr av innan han tog makten genom demokratiska val och sedan införde han undantagslagar med stöd från nazipartiet.
Håller han på att införa en Autokrati i USA jämför hur det är i Putins Ryssland, Lukaschenkos Belarus,Erdogans Turkiet, Orbàns Ungern eller Bolsonaros Brasilien?
En statskupp genomförd med hjälp av jurister, alternativa sociala medier och hängivna Trumpanhängare som bas. 

Ett maktövertagandet bortom sans, vett och demokratiska spelregler? Marinerat med lögner, alternativ verklighet och fakenews! 

Är det någon som fortfarande tror att Trump (med sin meritlista av stämningar och juridiska processer riktade mot sig) har en välvillig inställning till demokrati,  lagar och domstolar och den amerikanska konstitutionen?

Hur är Trump som golfspelare?
Godtar han en förlust?
Eller får caddien sparken om bollarna inte hittar vägen till fairways och greener! Ritas scorekortet om? Golf är golf men blir det amerikanska presidentvalet någonsin det samma efter årets val?

© Thommy Sjöberg

1 comment:

Thommy Kistalight said...

Det verkar som om valorganisationer och domstolar står pall inför president Trumps känslomässiga tryck, hot, jurister och twittrande om att valet är riggat.
Inga konkreta eller övertygande bevis är framlagda från Trumps håll.
Federala myndigheter i USA som övervakat valet säger att det är det säkraste valet som genomförts i historien.
Jenny Nordberg i krönika i SvD tror inte att Trump tänker genomföra en statskupp, han är oförmögen att organisera något sådant (ungefär), han, Trump, menar Nordberg, är helt enkel en väldigt (jäkligt) dålig förlorare, Svd 15 nov - 20.
Trump som brutal entreprenör och narcissist, med en patologisk störning enligt ett antal amerikanska psykologer (se studie från 27 amerikanska experter, The Dangerous Case of Donald Trump).
Trumps självbild får naturligtvis sig en rejäl törn!
En annan rörelse I samma anda är "A Duty to Warn" (ungefär En plikt att varna) igång med evenemang i 14 städer i mitten av oktober. Även den drivs av en grupp psykiatriker, som gemensamt hävdar att presidenten lider av "obotlig, elakartad narcissism" som hindrar honom från att utföra sina plikter som president, skriver bland andra tidsskriften The New Yorker.
En president borde naturligtvis personlighetstestas, men är inte valet en form av personlighetstest?
Visst ... visst många väljare röstade emot Trump samtidigt som man röstade för Republikanerna i kongressen ändå fick Trump kring 70 miljoner väljare.
Alla amerikanska valanalytiker och politiker borde naturligtvis ta sig en ordentlig funderare över detta.
Komplex fråga javisst!