Saturday, September 07, 2019

Urban Safari Light Bobo Karlsson

Fler fynd i bokhyllan hemma hos Kistalight! Vi drygar ut vår sensommar läsning med Bobo Karlsson (1946 - 2017) i Urban Safari.2. Ovan boken med den berömda bilden av James Dean från 1955 i kvarteren kring Times Square New York plåtad av Denis Stock från Magnum/photos.
Anonymous Kistalight urbanistsaid...
Blev flera fynd hemma i bokhyllan för vår sensommarläsning.
Bobo Karlsson med Urban Safari 2 - ingen dålig läsning!
Bobo läser man helst i små portioner, gärna en stad i taget. Det är staden som står i centrum. "Städer är snälla, länder är elaka!" Bobo har utvecklat en alldeles egen stil och ton i sina stadsporträtt; faktarik, varje mening har en kärna (täthet) av kunskap och liv. Han är en speedad nutida JOLO eller en kemisk Tintin, som i rasande fart besöker stadsdelar, kvarter, barer, caféer och restauranger alla gärna med karaktär.
Han är beläst och kan ge exempel på utomordentlig litteratur och spännande urbana författarskap, chica designers och mode och fabulösa människor , alla placerade i en arkitektur (miljö) vars historia Bobo berättar.
Mat, mat, mat; gärna intagen under lätta förhållanden, gatukök light. Musik, musik, musik och trender över decennier och inte minst funderingar kring samhällsbyggnad, urbana experiment, i städer, gärna med drivna byggmästare på vänsterkanten som kreatörer av den goda staden.
Bobo har en rytm i sitt språk.
Varför inte som en hip hoppare från fyrtiotalisterna med rötterna i 68:a generationen; Paris ... Madrid ... Tanger an abyss  ... New Orleáns and Miami where the sun keep shining ... 


Urban life kan ha sina sidor med allt för många drinkar, bärs, röka, skumma piller och möten med mystiska karaktärer! Om du ger dig ut i den urbana natten, ha Bobos bok i innerfickan på din Burberry, ta med några flaskor mineralvatten (undvik droger), på med dansdojorna, sök upp ett hak med häftig musik med genuin känsla och gung bortom turistkvarteren och min vän just hit the dancefloor!
Men bäste indieförfattare du är ju panschis och har uppnått en präktigt mogen ålder, grått nästan vitt hår och borde inte vara ute sent på nätterna! 
Visst bra för artrosen med lite dansgung men ändå?
Ja...ja jag kan väl röra lite på dojorna och skaka på rumpan framför datorn hemma i lyan i vårt neighborhood i Kista!
Dance the night away!


 Dance the night away...
  Brazil, Morocco
 London to Ibiza 
Straight to LA, 
New York
Vegas to Africa
© Thommy Sjöberg

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home