Monday, May 31, 2010

Livet är det som pågår mellan...

Vem har sagt att tennis är en objektiv sysselsättning? Bild framsidan till Tim Adams festliga McEnroe bok

Livet är det som pågår mellan baslinjerna sa den gamla storspelaren André Agassi. Kistalight har spelat tennis i helgen.
Gruppspel!
Varje helg gör vi det och åtminstone under en timme pågår livet mellan baslinjerna.
Det fina med gruppspel är att där utkristalliserar sig en nivå - ett tenniskunnande om man så vill och har man spelat ett par år återkommer samma spelare.
- Visst ibland vinner man gruppen och blir uppflyttad en division och ibland blir man uppflyttad ändå men grejen är att motståndet, spelnivån, ska bli så jämn som möjligt.
Idealet tycker Kistalight om man ska utvecklas som spelare är att få möta en något bättre spelare i varje gruppomgång men också att få vinna några matcher.
Så måste man ha kul förstås.
Bättre att springa efter en boll än att kuta runt i ett motionsspår!
- Ser du ingenting vrålar motståndaren i bästa McEnroestil!
- Ser bara på ett öga vrålar Kistalight tillbaka som dömt ut en serve.
- Ta två nya bollar!
Kistalight som inte direkt hävdar att han ser som en örn tycker sig åtminstone ha en ugglas blick och känsla för när bollen sitter där och ger motståndaren två friska servar!
Gammal tjoar Kistalight!
Den där var inte gammal - du får poäng ändå replik från motståndaren.
Gammal igen (Kistalight i tagen) något motståndaren protesterar livligt mot och han får poängen trots att Kistalight slår in den följande bollen.
Stämningen kring banan är sen om man säger något kass och Kistalights motståndare matar på med något som kan liknas vid pastejlir, höga bollar mest för att returnera, vilket får Kistalight att trumma på men också tappa fart och tempo.
- Du lurar in mig i ditt spel vrålar Kistaligt till sin motståndare.
- Precis vad som är meningen (ungefär så) från andra sidan nätet!

Nyttigt tycker Kistalight efter matchen att få öva sig att styra en match mot "pastejlir" men också en insikt att det definitivt är lättare att spela defensivt än försöka ta allt för mycket initiativ i bollduellerna.
Försvar bättre än anfall?
Kräver i alla fall mindre rörlighet i djupled!
Sen hävdar vi alldeles bestämt på Kistalight att diskussioner (tjafs) om bollar, ute, gammal, fel, hur ser du din gamla get, är ett sätt att positionera sig och uppstår ofta vid mental trötthet och när man tycker att matchen är på väg ur ens grepp.
Alldeles bestämt är vi på Kistalight tvärsäkra på att man inte kan vara allt för säker i alla lägen!
Bollen är ute!
Lång!
Gammal!
Fel - du får en poäng ändå!
Ah du kan få två bollar till!
Andra bloggar om Kista Andra bloggar om litteratur Andra bloggar om författare: Andra bloggar om Stockholm Andra bloggar om tennis
© Thommy Sjöberg

2 comments:

Kistalight said...

Nästa tennismatch, gruppspel, oväntad vinst över högre rankad spelare.
Kul – blev firande med en traditionsenlig blogg på nationaldagen

Thommy Kistalight said...

Kanske riktigt bra med en inledande motig match i gruppspelsomgången.
Kistalight vinner de två följande matcherna och vid slutsummering visar det sig att vi vinner gruppen om än med minsta marginal.
Åtta (8) inspelade poäng och med plus fem game. Närmast följande spelare fick även han åtta poäng men fyra plus game alltså ett plusgame till godo!
Kul avslut på spelåret för Kistalight.