Sunday, May 30, 2010

Ed Ruscha Light

La Cienega, on fire 1964 Målning Ed Ruscha

I want to take a plane and fly to LA
I want to hang out with Ed Ruscha
He makes pictures and words interplay
He puts the cool into LA
That´s Ed Ruscha


Kistalight har varit på vernissage på Moderna i veckan. Ser och lyssnar, rålive, på den alltid lysande pedagogen Lars Nittve och utställningens curator Ann-Sofie Noring i auditoriet under torsdagskvällen.
Ed Ruschas målningar har en visuell punch, en poetisk kraft, abstrakta men konkreta, blir de en språkfilosofisk kommentar till Los Angeles konstscen och vår samtid säger Nittve.
"On fire" återkommer i flera målningar och Kistalight kommer att tänka på Mamma Anderssons berättande måleri där eldsflammor ibland smyger sig in i målningens story.
Ed Ruschas civilisationsmåleri, textpoetiska avtryck och drömmen om Californien passar bra till Vännernas vernissage; Primevine - kvällen till ära ett chardonnayvin L från sydfrankrike som serveras i en aldrig sinande ström av severingsgalas och ett band med Beach-boys sound och en DJ med touch av southern California.
Kistalight går omkring och myser under torsdagskvällen bland gästerna och Ed Ruschas tavlor och i det virtuella bruset från hans poetiska textkommentarer.
- Med katalogen om Ed Ruscha under armen.
I want to take a plane and fly to LA...
Andra bloggar om Kista Andra bloggar om Moderna museet Andra bloggar om litteratur Andra bloggar om författare: Andra bloggar om Stockholm
©Thommy Sjöberg

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home