Friday, January 13, 2017

Google newslab fellowship light


Kistalight har upptäckt via Twitter ett spännande projekt för studenter, Google Newslab Fellowship, för dem som vill forska och skriva reportage med den nya digitala tekniken som grund. 
Något för Kistalight?
Ett kriterium uppfyller vi med råge!
Du ska ha fyllt 18 år och är svensk medborgare, fungerar även för ett antal internationella studenter.
Faktiskt är jag också student (inte överliggare) läser just nu en kurs på KTH i samarbete med Gävle Högskola - Einsteins speciella relativitetsteori. Kursen är mest till för att vi vill utveckla vårt tänkande på Kistalights redaktion samtidigt som vi tror att det ska utveckla skrivandet.
Kistalight brinner  för att hitta former för att utveckla samspelet mellan text, bild, ljud - musik i sina kultur och resebloggar.
Gärna då genom att hitta kanaler där upphovsmannarätt (med verkshöjd) och Tryck och yttrandefriheten respekteras.
Kanske utveckla en digital plattform kring detta?
Måste man då inte vara smart för att delta i Googles laborationer om digitala verktyg?
Google som är världens ledande kunskapsföretag som går i spetsen när det gäller teknikutveckling och har hur många innovativa människor som helst anställda.
Klart man ska vara smart för att delta där!
Kistalight har upptäckt att vi inte är så smarta!
Upptäckten gjordes för många år sedan!
Vilket vi tycker är en insikt som är mycket smart!


Följande sökande till Google newslab fellowship har stor chans att bli valda?

Du har en stor passion för journalistik, särskilt databaserad journalistik eller yttrandefrihet på nätet. Du tänker analytiskt och är bra på att göra efterforskningar, skriva och kommunicera. Du kan hålla många bollar i luften och arbetar snabbt, smart och strukturerat.
Vi har bett nyhetsorganisationerna specificera vilka typer av kunskaper de söker – vissa föredrar sökande som har erfarenhet av webbprogrammeringsspråk som HTML eller Javascript, andra kanske föredrar erfarenhet av publicering via onlinemedieplattformar. Alla nyhetsorganisationer söker efter människor med stor passion för rapportering och den roll som tekniken kan ha inom yrket.
- Bara att söka alltså Grabbar och Tjejer med intresse för journalistik och ny teknik!
© Thommy Sjöberg

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home