Sunday, March 22, 2015

See you in Istanbul - en gång tillHärlig film ovan med musik av Ilhan Ersahin med inkännande sång och poesi av Jane Birkin. I filmen av Kino finns hela rekvisitan av Istanbuls alla klichéer; minareter, moskéer och böneutrop mistlurar, Bosporens vattenspeglingar, fiskarnas dragande med näten i kanten av farleden och fiskmarknad, de vindlande gränderna i Galata, vildkatter, kyrkogårdar och gravstenar, mystisk haremsmiljö och gåtfulla damer, hund och kvinnodemonstration i Erdogans Turkiet, glimtar av Hagia Sofia och Bysantinska heliga böcker,  Blå Moskéns berömda kakel och utsikten från Top Kapi.
Klichéer javisst!
Men alldeles på riktigt!
 I dag gör vi en sida som sammanfattar, en samling länkar, till våra äventyr i Istanbul från november förra året. Kanske lägger vi också upp bloggarna som en samlad berättelse på vår reseblogg Kistalight goes Ryan, medelålders äldre par på vift i Europa eller livet är en weekend tour.
Funderar också allvarligt på att skapa en e-book, en essä, av bloggarna på Smashword även om det är ett otroligt pulande och meckande med att passa in texterna, bilderna och länkarna i det rätta formatet för deras mallar.
Knepigt knåp att vara kreativ?
Så finns det alltid ett stygn av dåligt samvete!
Går det att länka bilder och musik utan att känna vissa frågetecken kring upphovsmannarätt och publicering?
Men ok för Internets vildvuxna frihet och trots allt är Kistalight bara en indieförfattare som driver en icke kommersiell blogg.
Nog med prat!
Här kommer de våra resebloggar från Istanbul!

See you in Istanbul

Se bloggarna samlade i ett berättarflöde på Kistalight goes Ryan!
Se See you in Istanbul - Kistalight!


Andra bloggar om fotografi Andra bloggar om litteratur  Andra bloggar om klassresor  Andra bloggar om författare: Andra bloggar om Stockholm Andra bloggar om skrivande Andra bloggar om Istanbul  Andra bloggar om Nobelpriset i litteratur Andra bloggar om pedagogik   Andra bloggar om didaktik
©Thommy Sjöberg

Labels:

1 Comments:

Anonymous Kistalight said...

Vi rockar loss lite från taktopparna i Istanbul med "Sofia Hagen" i bakgrunden!
Kistalight was there! Inna rock the roof

1:48 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home