Monday, August 05, 2013

Blue suede shoes i Sandvik


I dag konkurrerar vi med modebloggarna och visar ett litet outfit från Kistalight! Bild Thommy Sjöberg

På väg till Sandvik på Norra Öland i mina nya blue suede shoes, en passande blå pikétröja och min vita keps. Skorna som kostade 299 SEK plus passande sulor att lägga i när man gått en hel dag i solen och så skorna inte ska lukta svett (bli sunkiga) och plus lite waterproof spray som den söta unga och trevliga skoförsäljerskan i Kista galleria sa att man absolut behöver!
Visst!
- Självklart säger vi på Kistalight!

Uppdrag i Sandvik - att käka stekt strömming med potatismos på den eminenta hamnkrogen vid piren och kolla på solnedgången över Kalmarsund. Klart att man då behöver en matchande blå tröja, till dojorna, inköpt på Stadium i Kista Galleria. Fin fint pris (kommer inte riktigt ihåg vad) men grejen var att om man blir medlem i Stadium får man reapris för två pikétröjor plus ett litet plastkort.
Är detta verkligen gratis?
Kortet och medlemskapet alltså!
 Eftermiddagen ägnade jag åt att spana efter drumliner i norra Bödabukten i värmen vid Ängjärnsudden medan fru Ulla på Kistalight solar och pratar i mobilen med våra vuxna barn.
Klart jag hittade en drumlin vid södra Bölinge norr om Fagerrör.
Ser ut som en strandad val med rader av tandpetare alltså en utsträckt kulle med rader av tunna tallar!
Men var det verkligen en drumlin?
Kistalight bestämmer sig för att hur som helst var det en moränrygg (blandat osorterat sand, grus, sten och jord) och troligen isälvsmaterial sedan istiden.
Nu ska jag bli pensionär till hösten så jag behöver ju inte ränna på skogsstigar bland skogsliljor, torr grå mossa och förvridna tallar på Norra Öland för att få lite fortbildning i geografi.
Kul ändå!
Den tänkta strömmingsportionen, prova på, i Sandvik byts ut mot ett riktigt skrovmål på panerad torsk och frites som sköljs ned med lättöl.
Kan behövas efter knatande på skogsstigar i norra Bödabukten.
Fin stämning i hamnen på Sandvik, massor av folk, kö till fiskdisken där man gör sina beställningar och fullt kring borden på restaurangen, inne såväl som ute och på den lilla balkongen dit det leder en spiraltrappa.
Mysigt där att käka och kika på solnedgången över sundet.


Strängt taget är det solnedgångarna som gäller här på kvällarna i Sandviks hamn på Norra Ölands västkust. Då kan det vara bra med en passande vit keps från H&M, kommer ej ihåg priset, men absolut billig så där under en hundralapp. Möjligen är det så att man skulle ha ett sorts inlägg i kepsen - en kepsens sula efter en svettig dag - sån där som vår söta skoförsäljerskan sålde till våra blue suede shoes. Bild mobile Thommy Sjöberg

Augusti på Norra Öland!

Naturen börjar andas ut på Norra Öland efter sommarens anstormning; plötsligt leende små gårdar mellan Mellböda och Högby, ölänningarna tittar ut ur sina stugor, till och med småfåglarna hittar fram ur buskagen, björnbären mognar, aborren nappar vid piren i Grankullavik, trafiken blir mer uthärdlig på 136:an och husbilarna allt glesare, bensinpriset höjs i Löttorp helgen då alla ska hem, det blir rea på reorna i bodarna i Byxelkrok och vattnet i duschen får normalt tryck igen på eftermiddagen när Böda Sands solbadare åkt till stan.
 De sista ölandsgubbarna är plockade utanför Färjestaden,  i Kalmarsund ser den sena Gotlandsfärjan ut som ett flytande tivoli i ljus, stjärnhimlen ligger som ett täcke över vår solveranda i Ölandsnatten och Karlavagnen hänger snett över Sjögrens lindar.
 Visst har Lars Norén bokat en plats på en av Silverstrands sista körningar i juli för färd mot Stockholm och Kistalight har kastat av sig sina blue suede shoes efter en lyckad kväll i Sandvik.

Andra bloggar   om Kista  Andra bloggar om litteratur    Andra bloggar om klassresor  Andra bloggar om författare: Andra bloggar om Norra Öland  Andra bloggar om Öland:
©Thommy Sjöberg

Labels: , , ,

2 Comments:

Anonymous Fru Ulla Kistalight said...

Friterad torsk ska det vara ovan!
Inte panerad!
Rena fish and ships alltså!
På Sandvik krog vid hamnen!

4:37 AM  
Anonymous Kistalight said...

Kollar då och då besöksstatistiken på Kistalight.
Senaste för 6/8 enligt följande!

United States 34
Sweden 21
Germany 10
Netherlands 2
Switzerland 1
China 1
Finland 1
Russia 1

Flest besökare från USA!
Är det titeln?
Men vi har haft flest besökare från USA förr!

4:37 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home