Sunday, November 04, 2012

Tjänare Olle

Tjänare Olle - Kistalight har varit på Norra Öland i helgen - klippt och sågat buskar och träd och bedömt ett och annat elevearbete. Naturligtvis missar vi inte ett av våra absoluta favoritprogram Så mycket bätttre! I går med den egensinnige Olle Ljungström som musikvärd  Stockholm...Stockholm.

I år är det dags för dysfunktionella gänget, förtroendeingivande tycker Kistalight, jämför med förra årets Etablissemanget och första årets pionjärer - allt enligt arrangörerna.
Svårt att bräcka första årets fräschör och ursprunglighet där artisterna mer tycktes  bjussa på sig själva än att tänka på sina karriärer.
Ändå överraskningar, förra året  Laleh med sina egensinniga tolkningar och igår, tårar i ögonvrån, Uggla med en mycket oväntad känslosam tolkning i hymnen Sång till min far.

 
Funkar inte att lägga in Ugglas tolkning. (Så mycket bättre teamet är på hugget och plockar bort oss bloggare med youtube klipp! Vi kör med Olles egen Jag och min far - inga dåliga grejer det heller!)
 Slår fortfarande gnistor, här tårar, om oväntade möten alltså - populärmusik när den är som bäst! Ljungström och Uggla bägge snitsiga låtmakare. Uggla en rimsmed och versmakare och Olle Ljungström en songwriter som lyckas förena pekoral och pastisch med oväntade bråddjup i sina texter.
Olle Ljungström lyckades dock inte med pedagogiken när det var dags för de första lekarna.
- Var det charader det handlade om?
Gänget kändes lite som en vilsen högstadieklass där!
 Desto bättre med eftermiddagsövningen, skytte med pistol mot pricktavla!
Ändå artisterna är ju där för att sjunga varandras låtar!
Något de är proffs på!
Mitt i prick där!
Kistalight kan inte låta bli att fundera över om man skulle samla ett gäng författare under liknande lekfulla former där författarna fick tolka och diskutera varandras texter.
Vad skulle hända då?
Klart det skulle bli ett smalare program!
Svårt att konkurrera med musikens och artisternas direkta ton och touch!
Men ändå?
Betyg Magnus tolkning! Fem ugglor av fem!
Andra bloggar om Kista Andra bloggar om litteratur Andra bloggar klassresor  Andra bloggar om författare:   Andra bloggar om Öland:  Andra bloggar om Så mycket bättre  Andra bloggar om kreativitet
©Thommy Sjöberg

Labels: , ,

1 Comments:

Blogger Thommy Kistalight said...

Funkar inte med Så mycket bättre klipp från youtube!
- Arrangörerna verkar vara riktigt på hugget där med att jaga klipp hos hobbybloggare!
Och plocka bort dem!
Smart?
Är inte det gratis reklam?

1:49 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home