Sunday, December 12, 2010

Kistalight på spaning...

Kistalight på spaning Söders höjder bland deckare, flanörer, endorfinkickare, modernister och en och annan igelkott. Bild Evelina Ottersgård (Kistalight)

Vad gör du?
Rättar och bedömer elevarbeten!
Vad lyssnar du på?
Morrissey!
Vem är det?
Depressed typ!
Sjunger en sång som handlar om en kille som står och väntar på en dubbeldäckare i London och är så kär att han inte tycker att det gör någonting om han och hans tjej blir kraschade (mosade) av denna buss. Fri tolkning av There is a light that never goes out. 
 Morrissey som vi lyssnade på under en eftermiddag i Moderna Museets trädgård i augusti när vi satt och fikade och åt trendriktiga mackor och tjejerna på fiket spelade Morrissey live at Earl court lite dämpat så där från caféets högtalare.
Har förstått att Morrisseys texterna är mer litterära än du tror, hör, vid första lyssningen. Finns flera kända covers av There is a light... Noel Gallagher till exempel men nu lyssnar vi på något gladare istället som Håkan Hellström i och för sig inspirerad av Morrisey, inte så litterär kanske, men massor av själ.
 - Håkan hade inte platsat i Idol!
Tur att det finns alternativa vägar för både unga artister och skribenter som söker sin väg!
There is a light...

Kistalight har ägnat helgen, en del åt sin skola, spelat en ringrostig tennismatch - paus i gruppspelet i vår klubb, men också redigerat och korrekturläst manus inför sin nästa bok.
Kistalight på spaning...
Hoppas det blir en julbok!
Andra bloggar om Kista  Andra bloggar om litteratur

Det kommer mera!
© Thommy Sjöberg

2 comments:

Årstagalnngen said...

Morrissey är oftast mycket bra, har många kul låttitlar och texter.
"It's hard to walk tall when you're small" t.ex

Thommy Kistalight said...

God jul...god jul!
Festlig titel på låten!
Den ska vi absolut lyssna in oss på!
Blir Youtube!