Sunday, August 30, 2009

Tensta Arkitekturskola

Kistalight som byggledare här med Punkthus Solitude en smula kompakt modell av Vällingby Centrum. Byggt av sjuorna på Spånga gymnasium VT 2005. Något som livligt gestaltats i ABC…Kistalight. Bild Thommy Sjöberg

I korthet
Alla hugade och intresserade ungdomar kring Järvafältet som är intresserade av samhälle - speciellt förorter, vackra byggnader, bostadsmiljöer och byggen.
- Slå till och sök Tensta Arkitekturskola
- Om kursen
- Anmälan


Platser kvar på arkitektskola

Utbildning Det finns fortfarande platser kvar till Tensta arkitekturskolas orienteringskurs som nu startar i Tensta gymnasiums lokaler. Utbildningen är en del av Kungliga Tekniska Högskolan och passar den som tycker att yrken som arkitekt, byggtekniker eller samhällsplanerare verkar spännande. Kursen kommer att gå på halvfart och ge 15 högskolepoäng.
För att komma in krävs grundläggande behörighet och det finns inga åldersgränser uppåt. Men även den som exempelvis saknar gymnasiekompetens har viss chans att antas till utbildningen. Om man bor i Tensta vill säga.

- Hm…hm kanske något för Kistalight.
- Inte purung förstås!
- Behövs ju inte heller – se ovan!
- Hur många studiedagar - allhelgonaveckan, har vi inte ägnat åt arkitektur och idéer kring stadsplanering; Vällingbymodellen ABC…stad, Bofills båge och söderpromenader och modellbygge på Arkitekturmuseet och byggprojekt i skolan.
- Drömde vi inte och sökte till Arkitektur på Kungliga Tekniska Högskolan i vår ungdom och hade en möjlig reservplats som vi inte utnyttjade utan harvade som målare i södra förorterna istället.
- Varför inte sluta cirkeln!
- Hur finansiera detta?
- Kanske köpa en trisslott.
- Möjligen ges även kurserna på kvällstid.

PS Ringer Stefan Pettersson på KTH under måndagen. Det finns fortfarande platser kvar. Undervisningen är schemalagd under dagtid; tisdag, onsdag och torsdag under HT 09. Sedan behövs det tid för att genomföra de olika uppgifterna och projekten.
Andra bloggar om Kista: Andra bloggar om arkitektur Andra bloggar om Tensta
©Thommy Sjöberg

Labels: , , , ,

3 Comments:

Anonymous Stefan P. KTH said...

Hej Thommy!
Trevligt att prata med dig idag. Hoppas du fick ett uttömmande svar kring skolans innehåll i telefonen idag..om inte så kan du väl passa på och besöka oss den 17:e september. Då har vi träpriset08 utställningen hos oss..jag återkommer med tid för vernissaget. (se bifogad pdf). Du hittar oss/våra lokaler genom att titta på den bifogade karta.Jag har nu fört in dig på en lista över personer som berör Tensta Arkitekturskola. Med vänliga hälsningar Stefan

10:39 PM  
Blogger Thommy Kistalight said...

Vi bokar 17 september Tensta gy för Träspriset 08.

10:40 PM  
Blogger Thommy Kistalight said...

Passade på att köpa en trisslott under måndagkvällen.
- Brukar inte göra det!
- Finansiera studier se ovan blogg - man vet ju aldrig!?
- Resultat vinst 50 kronor.
- Det kunde ha varit sämre!

10:44 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home