Saturday, December 13, 2008

Kistalight kommer ut

Kistalight Academy eller Marlon Brando tog aldrig en fika på Spånga high Thommy Sjöberg -Kistalight lyfter i december! Vi byter ut bilden från Kista galleria mot bilden ovan, risk för slitage annars - se bild nästa blogg!

Kistalight har kommit ut i veckan!
Med julbok Kistalight Academy och som bloggare! Det senare efter efter en idéfrukost på Kista bibliotek. Med ostfralla, fika och med Åke Nygren från Stockholm kultur som moderator presenterade jag, Kistalight, och Kistachic våra bloggar för bibliotekspersonal från Kista bibliotek - en form av fortbildning för dem. På en härligt stor bildskärm projicerades bloggarna och det var bara att berätta på och klicka sig runt, trycka med fingret, bland posterna.
- Kul att komma ut från det virtuella och få visa sin blogg i verkligheten för läsande människor. Kistalight behöver ingen presentation på den här sidan - därför över till Kistachic.
- Kistachic visade sig vara en mycket medveten och kunnig bloggare med klar uppfattning om sitt ämne och om hur hon vill ha sin roll på webben och i bloggosfären. En blogg om vardagen och vardagliga ting och händelser i förorten Kista är temat.
- Inte en självutlämnande blogg!
Men med det mycket passande namnet Kistachic.

Kistachic skapar en röst för vardagens poesi och händelser i förorten Kista med en alldeles egen ton och personlig känsla på sin sida tycker vi på Kistalight.

Trevligt med idéfrukost, fika och fralla på morgonkröken innan man skyndade vidare till jobbet som kulturharvande lärare på Spånga high. Mera om den nya boken från Kistalight imorgon.

Andra bloggar om Kista: Andra bloggar om nya böcker: Andra böcker om Kista
© Thommy Sjöberg

Labels: , , , ,

2 Comments:

Blogger Thommy Kistalight said...

På Kistalight får vi leva upp till vårt motto från vår allra första blogg från den 26 maj 2005.
Något som också nämndes på vår idéfrukost.
"Likt en förortens Montaigne vill jag pröva, söka, vara en flanör och samtida krönikör och snickra på en hemsida där högt blandas med lågt och stämningar från förort och glesbygd varvas med porträtt av kulturpersonligheter: Säg mig vem du umgås med och jag ska tala om vem du är!
-Kanske kan en blogg duga så länge? Vi prövar så får vi se.
-Vem är Montaigne förresten – kultursnobb eller?"

7:34 AM  
Anonymous Anonymous said...

Farsan la ledningar, knåpade med armaturer och elcentraler, used to be an electrician. Farbröderna byggde sommarstugor och villor i ur och skur, var snickare och timmermän.
- Själv snickrar jag på bloggar.
- Mest för jämnan!

9:23 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home