Sunday, December 07, 2008

Big Brother Light

Limited trafic area in Firenze

Little things that a tourist can get II

Di do di dam dam
di do di dam dam
di do di dam dam
do
Siwan

Fick mysko böter i veckan – redan betalda via kort. Någon förseelse från Italien under Allahelgonahelgen förra året! Böter 3 Euro och administration 15 Euro genom Nivi Credit! Hur många fel i trafiken kan man inte göra under några dagar?
- Vad har jag gjort? Tidpunkten för boten finns där! - 11.55 den andra november!
- Var det körstilen då vi bilade genom Toscanas böljande kullar och brinnande färger, runt på slingrande serpentinvägar, bland sprakande vinrankor och där cypresserna stod som utropstecken kring chiantigrevarnas vingårdar? - Eller var det i Florens gamla stad i trånga gränder när vi irrade med vår Peugot 207?
- Kanske den där genvägen från genomfartsleden, Firenze – Bologna, där inga andra tycktes köra ?
- Felaktig filkörning?
- Ett finger mot en kamera?
Penalty type beskrivs som verbale fine on line blir väl ungefär ”En muntlig bot on line” på italienska densamma Tipo di infrazione är även där Verbale fine on line. Ringer hyrbilsfirman Herz även de tror att jag troligen har åkt i stadsdelar där det är begränsad trafik och elektronisk kontroll men de tror att boten är från Pisa och där var vi inte just den 2 november. - Men vad gör väl det, där var vi i alla fall den 3 november. Kanske en bra affärsidé! Vet inte hur många miljoner besökande turister Italien har under ett år. Om var tionde (10%) som hyr bil kan fångas på okända kameror för enklare trafikförseelser lär det kunna bli betydande inkomster, flöden av Euro kanske mer än vinexporten – säkert miljonbelopp. En sjättedel böter och fem sjättedelar administration. Vem gör klippet?
- Ett finger för Big brother!?Corso del Tintori i centrala Florens Kistalight på touristsighseeing
Nu kan det sägas! Kistalight kan inte längre använda sig av sitt strutsbeteende.
- Alltid doppa huvudet i sanden!
Böterna var betydligt värre. Betalningen ovan var bara en liten administrativ kostnad. Om detta har vi informerats via sirliga brev på påkostat papper från polismyndigheten i Florens (Firenze). Senaste brevet därifrån, rekommenderat, anger våra försyndelser som VIOLATION OF THE HIGHWAY CODE och beviset finns ovan.
- Se bild!
Kanske något otydlig registreringsskylt. Men Big Brother kan tolka det mesta! Alltså har vi pyntat i veckan och nu snackar vi fyrsiffriga belopp, stark euro, som ökar ju längre vi väntar.
Betalningen riktigt trevlig att utföra via online inramad av en vacker bild av Ponte Vecchio.
- Du har lyckats och genomfört en framgångsrik betalning som slutkläm i betalningsoperationen.
Försyndelsen har skett på Corso del Tintori i centrala Florens nära klassiska byggnader och torg. Frågar Love vår son som var med den aktuella dagen.
Det var väl ingen fara med vår bilkörning den dagen. Mycket smidig tur genom Florens och faktiskt var vi noga med att betala för parkeringen där vi ställde bilen - svenskar som vi är.
- Du jag åldrades 10 år den dagen.
- Du och morsan…!
- Du praktiskt taget körde genom Uffizierna och Palazzo Vecchio med kampanilen och för den delen skrek det inte lite från fälgarna när vi passerade Duomen Santa Maria del Fiore.
- Klassiska byggnader avnjutna genom bilrutan för all del.
- Gamla staden i Firenze, bör ses per promenad, kanske utan päron.
- Du Love, säkert rätt så! Varför inte bilfria citykärnor enbart för fotgängare och cyklister - bättre för miljön men vi betalade i alla fall för parkeringsavgiften!
Andra bloggar om Florens: Andra bloggar om Italien:
© Thommy Sjöberg

Labels: , , , ,

4 Comments:

Blogger Thommy Kistalight said...

1800-talsstorheter som författaren Stendahl drabbades av spleen och melankoli efter att ha besökt Florens på sin Grand tour genom Europa.
Då fanns det speciella psykologer som kunde konsulteras för samtal och för att komma över depressionen och känslorna av tomhet.
Kistalight behöver en konsumentombudsman med lite jädrar anamma i - inte en psykolog.
Men nu är betalningen gjord och som medborgare behöver man lite pisk då och då.

2:26 AM  
Anonymous Anonymous said...

Måste erkänna att jag även fått böter i både Gdansk och Brügge.
- P-böter och driving in restricted area.
Tidigare under året fick jag fortkörningsböter på E-22:an vid Björnsholm - se blogg Bita ihop Light II.
- Är det verkligen en flanör och poet som far fram på detta viset?

1:49 AM  
Anonymous Anders said...

Angående Florens affärsidé. Jo den är bra. 2008 drog Florens in 52 miljoner euro på trafikförselser. Av de 859959 personer som fick böter var 457613 botlagda för att ha kört i förbjuda zoner i stadens historiska centrum. Hyrbilar är speciellt utsatta.

Källa: http://www.bella-toscana.com/traffic_violations_italy.htm

1:05 PM  
Blogger Thommy Kistalight said...

Hej Anders!

Vad var det jag sa!
Det ante mig!
Men i sådan omfattning!
Good buisness!

1:28 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home