Saturday, October 20, 2007

Bara femton minuter från Kista

Ford Scorpio försvinner bort mot Kistaskrapan som för dagen skimrar i blygrå höstpasteller. Bild: Thommy Sjöberg

Adieu, farewell, goodbye

Katten jamar i Mälarhöjden och vi tuffar hemåt på E-fyran vid uppfarten till Essingeleden vid Nybodapåfarten, mitt emot Midsommarkransen, så händer det vid pass femton minuter från Kista: Bilen lägger av - dör långsamt liksom. Lyckas trixa in den på en tårtbit i körfältet. Fyrverkerier över stan och klockan är tio på kvällen.Micke bärgaren från Saltsjölarm AB baxar upp Scorpion och katten på bärgarsläpet och vid pass halvelva på lördagskvällen är vi hemma i Kista.

Nu kan det berättas Scorpion kom aldrig tillbaka efter den där vändan.
- Visst har vi pratat med Roy och Roger. Vi kom aldrig till skott där. Det behövdes en rad åtgärder för att fixa i genom bilen i en kommande besiktning.
- Klart vi la ut en annons på Blocket.
- "Fynd".
Hel del mysko förfrågningar där – verkade mest krångligt, tog tid och frestade på energin att sälja Skorpan för en billig penning till diverse knäppgökar.
- Varför inte gå på avslut?
En värdig sorti på Gladö kvarn bilskrot.
Håkan som är bilskrotare hämtar bilen en vacker höstdag. Bland brinnande lönnträd hissas Scorpion upp på flaket.
Sista färden längs Helsingörsgatan; Fredrik, Gustav, Petter, 617 Ford Scorpio med 2 liters motor 92:års modell försvinner bort mot Kistaskrapan som för dagen skimrar i blygrå höstpasteller.
Tar några bilder – en tår i ögonvrån.
En epok är över. Fantastiskt med Fordens stora passagerarutrymme på den tiden man skjutsade barn (ungdomar) till hockey och gympaträningar, Skorpan var alldeles utmärkt att ligga på rulle med vid färderna till Öland och gott om utrymme för bagage.
Fanns plats för Kistalights alla 38 kryddor i den kofferten.
Kanske hade den inte de bästa vägenskaperna på småvägar men ja menar…
Nästa bil bil blir säkert något med mer elektronik - kanske en fransman?
Andra bloggar om Kista:
© Thommy Sjöberg

No comments: