Monday, October 21, 2024

HP Light Just Only One Thing Wrong

 Kistalight söker tröst hos den gamle folk/rock/ räven Bob Dylan, en riktig singer/songwriter som till och med fått Nobelpriset för sina eminenta texter, kanske är hans heder, karaktär och filosofi inte alltid etthundra procent på PK-listan men gott att lyssna till dagar när löven ligger tunga och hala på din promenad i den vackra hösten, så smått långsinta minns vi, I just did one thing wrong när det begav sig som provledare på Högskoleprovet år 2023 aj...aj! 

I år blir det inget högskoleprov! Aj ... aj för att vara långsint! Bara att sjunga med i Bob Dylans Songbook, I just did one thing wrong ...


Från Vladivostocks Sanningskommision för de rena svaren

Hej, (Citat)

 

Det har framkommit att du i samband med ditt arbete vid högskoleprovet den 22 oktober 2023 inte följt instruktioner i provhandboken då du ej noterat att deltagares underskrift saknats på en svarsblankett.

 

Till följd av ovanstående händelse kommer du inte att få någon intresseförfrågan inför kommande högskoleprov.

Vänligen,

Vladivostocks Sanningskommision för de rena svaren
Studentavdelningen
Sektionen för de perfekta  



Till Handläggare Vladivostocks Sanningskommision för de rena svaren


Hej, Ser att jag fått sparken som provledare, efter förseelse med glömd påskrift, vet i efterhand vid vilket tillfälle det var, blev störd, och glömde sedan eleven, som i sin tur ej påpekade att hon inte skrivit under.
Synd, vill också påpeka att jag fick positiv feedback efter provdagen av elever som dröjde sig kvar och tyckte att jag var väldigt bra (The Best Testleader Ever) på att förklara och motivera de strikta regelkraven som råder under högskoleprovet. Dessutom tyckte de att jag hade trevligt och kunnigt sätt.
Då tackar jag för mig, snöpligt och ledsamt avslut, på omkring 20 år som provledare på högskoleprovet under Vladivostocks Sanningskommision för de rena svarens ledning. 

Vill ni bara bli av med lite äldre, äldre provledare?

Tjoho 😎

Thommy Sjöberg The Best Testleader Ever!

Kafka hade inte heller så kul! Nä nu jäklar börjar man ilskna till, hur var det nu med de övriga i samarbetsgruppen under dagen 


En gång till, Haverister i alla länder förenen eder! 

Till Handläggare för Vladivostocks Sanningskommision för de rena svaren

Verkar inte bli någon återkoppling på mitt mejl ovan! (tror jag det tjalala) antar att det är en offentlig handling, får försöka utveckla mina synpunkter här: Anser att anmärkningen är fel genomförd. Min miss med underskrift skedde under fjärde delprovet (en miss av ca 150 underskrifter under dagen) men observerades inte efter att jag hade lämnat in svarsblanketter mm till samordnaren för material och fått det hela godkänt godkänt, sedan rast där det fanns tid att reparera felet men ingen kommentar där från min materialsamordnare!  
Sedan efter femte delprovet efter att ha lämnat in svarsblanketter mm får jag som present upplysningen om anmärkning som en gåva att ta med mig hem efter en lång arbetsdag i konsten att vara provledare på högskoleprovet.

Eftersom samordnaren för material har rätt att sätta anmärkning på mig som provledare borde även jag ha rätt att göra samma sak som provledare även om det är retroaktivt och en symbolisk anmärkning. Vid högskoleprovet den 25 mars 2023 i Borgerlighetens Gy (bastion) hade jag en annan materialsamordnare (inget namn där). En grandios man, en politruk inom regelverket för högskoleprovet, som under dagen mässar om den rätta vägen för oss provledare. Det är bara det att vår man av den rätta ordningen (politruk) kommer försent tre gånger under dagen när han levererar sina provhäften. Den tredje gången, sista provpasset, dessutom rejält försenad, 13 minuter, där han efter det håller liten föreläsning om att det behövs fler provledare. Väldigt provocerande både för mig och gruppen! Borde ha påpekat hans sena ankomster redan då till vår huvudprovledare Hawkeye Ted! Ted som för övrigt är en bra huvudprovledare med snabb uppfattningsförmåga och ett vänligt sätt.

Fler och mer bekymmer vid Högskoleprovet den 23 oktober 2022 var jag kallad till Borgerlighetens Gy (bastion) men fanns inte med på någon lista. Ett problem som huvudprovledaren Hawkeye Ted löste snabbt och jag fick dela provsal med Maria K (ung arkitekturstudent), blev en trevlig dag, men scary att vara kallad men ej att finnas på någon lista, fick ingen återkoppling på detta, borde ha slutat som provledare efter detta! Aj ... aj!
Mer scary data, gjorde kunskapsuppdatering (prov) 5 ggr via min mobil från min sommarstuga, 5 x 20p/20, oktober 2023, som inte fungerade, grejade sig sedan med dator efter hemkomst, ingen reell feedback på det heller, varför det inte fungerade, borde verkligen ha lagt ner det här projektet med att vara provledare då! Kanske var det något fel med uppdateringen på min mobil eller att det måste gå via någon app!?
Aj ... aj blev en dag till den 22 oktober 2023, sedan sparken efter miss provpass 4 under dagen. 
Trist slut efter ca 20 år som provledare! 

Mitt fall är om man så vill kul att göra satir av, myndigheters schabbel, feg byråkrati som anonymt ger folk sparken under Kafkaartade former, en fascistoid hållning i systemet, anmärkning i efterhand efter 20 års arbete istället för blommor och choklad. 

I only did one thing wrong/stayed in Missisippi one day too long eller vill ni bara bli av med äldre ... äldre

Borde ha slutat efter provdagen när jag var dubbelbokad men tacksamt att skriva om för en gammal lärare som plitar med ord för jämnan och kallar sig indieförfattare och bloggare. 

PS Har kollat upp tystnadsplikt versus yttrandefrihet, det är inte fel att skriva om saker som har gått snett från arbetsgivarhåll. 
PS 2 Obs detta är naturligtvis en höstfantasi, en dikt, som bara kan vara förvillande lik verkligheten, så det så!
 
Tjoho  // 🎷📖😎  Thommy Sjöberg The Best Testleader Ever


1 comment:

Kistalight Best Test Leader Ever said...

Gör delprov Ord från SVt måndag 20/20, Best Test Leader Ever