Monday, January 15, 2024

Mälarhöjden IK KM Tennis Light

 

Kistalight har blivit med pokal i Mälarhöjdens Tennis KM 2024. Hedrande finalplats, 2:a, i Herrar Veteransingle 75. Genom deltagande i PTK, pensionärernas tennisklubb i Stockholm (pigga gråa pantrar både killar och tjejer) är vi automatiskt med i Mälarhöjden IK Tennis. 
Kistalight hängde med i matchen i första set mot Björn Rosen rutinerad veteran som till vardags spelar i Rönninge TK 75-årslag i Svenska Tennisserien och har ett förflutet som tennistränare.

Hänger en del på läktaren innan min final, på bana 1 är det A-final i dubbel, fint spel, mycket unga spelare, ena paret (vinnare) Carl Oback och Lucas Rennard spelar offensiv, pang pang, tennis med full fart på servarna samtidigt som de håller ihop spelet bättre än motståndarna Jonas Negussie och Melliz Petkova M. Spelarna representerar Mälarhöjden IK i olika juniorserier och Melliz damlaget. Kul med en tjej i ena dubbelparet.
 KM är inte bara en klubbturnering för att mäta och ranka de bästa spelarna utan även ett sätt att komma samman (hänga och umgås på och omkring banorna) och ha kul med sitt lir, något som speciellt Jonas och Melliz verkar ha, önskar alltid att de unga spelarna skulle hålla i bollen (spelet) lite mer, inte bara panga på, en mognadsgrej?!

Kistalight som har scoutat sin motspelare Björn R inför matchen hänger överraskande med, till sin förvåning, i de första gamen och första set blir någorlunda jämt, 3 - 6. Tappar fokus och driv (ork?) i andra set, av så udda anledningar som tankar på hur länge har jag betalt för min parkering (har hängt på läktaren), man får en snygg pokal även om man förlorar och kikar en del på damdubbeln, B-final, på banan bredvid, men tycker trots allt att jag har kul med mitt spel. Viktig poäng då min resa fram till final har varit typ mästare i kavaj, herr Larsson som var spelaren att vinna över i kvartsfinalen dök aldrig upp, förstarankade Berndt i semi var skadad ... och så står man där i final som en annan Steven Bradbury. Ni vet han som vann OS-guld 2002 i Salt Lake City i shorttrack skridskor när alla andra rasade och han tog Australiens första OS-guld i vintersport någonsin.
Kul med KM i Mälarhöjden Tennis, aldrig fel med en "Bradbury" och en pokal i dessa dystra tider, skönt att nu är det vardagar som gäller ända fram till Sportlov.

 ©Thommy Sjöberg

5 comments:

Thommy Kistalight said...

Mälarhöjdens ik tennis har till helt nyligen tillhört elitserien i svensk tennis, nedflyttning till division 1 strax före jul när elitserieveckan avgjordes bl a i Mälarhöjdens tennishall. Några av spelarna i KM under helgen i A-klassen i single och A-dubbel tillhörde alltså Sverige-eliten.
Kul med en sådan bredd!
🎷🎾😎 Kistalight

Kistalight tennisfan med pokal i KMl said...

Efter sådana här bloggar om tennis och KM (blivit med pokal) kan man få förfrågningar, poppis? eller just an old boy!

Elise Jensen
Jag ber uppriktigt om ursäkt för att jag släpper detta här men det är för bra att besöka din tidslinje, jag uppskattar alltid vad du delar här på Facebook men vi är inte vänner än, jag har försökt flera gånger att skicka en vänförfrågan men den går inte igenom . Skulle du ha något emot att prova själv och skicka mig en vänlig förfrågan? Jag kommer gärna vara din vän. Om du tycker att den här artikeln är pinsam ber jag om ursäkt. Tack.🌹🌞👍💕

Kistalight tennisfan med pokal i KM said...

Tjoho Elise pröva en gång till! 🎷🤸‍♂️😎

Elise fra Molde said...

Elise Jensen
Thommy Sjöberg skriv ett sms till mig på messenger eller skicka mig en vänförfrågan ok

Kistalight tennisfan med pokal i KM said...

Elise Jensen tjoho, snakker du icke norsk, naer du er fra Molde eller kanske t o m dialekt fra Vestlandet, grejt lite nynorsk liksom? 🏂🦉😎