Wednesday, January 13, 2021

Från Karneval till Upplopp, Capitolium den 6 Januari 2021

 

Några av deltagarna i stormningen av Capitolium börjar nu få benämningar i media som om det vore epitet från Donald Trump! Shamanen med buffelhatten, talarstols-mannen, skrivbordsmannen i Pelosis rum, vaccindoktorn med förvirrade tal i rotundan, den skrikande skellefteåmannen med halsduken, hillbillies united och mer skrämmande the guys med zip tie (hand cuffs - handfängsel) verkar ämnade för dem som tros vara lagstiftare (senatorer) i kongressen. En av dem i paramilitär klädsel bar också fäst mobilkamera på bröstet.
Dirigerad utifrån? 
I dag röstas det om riksrätt mot Trump i Representanthuset. 


Nu är Trump avstängd på Twitter
då blir 45:an inte särskilt vitter!
/ ___ /
Trump skriver på sin sista tweet, lovar, att övergången till den nya presidentämbetet och inagurationen kommer att gå lugnt och städat till.
Men eftersom 45:an typ ljuger varje dag (6 - 8 ggr) så bör tweeten naturligtvis tas emot med stor skepsis.
What´s next?

Kring Avstängningen av Trumps twitterkonto har det uppstått en debatt om yttrandefriheten. Stora techbolag, menar man, borde inte ha rätt att stänga av konton. Kistalight tror att många debattörer glömmer att gammalmedia (tidningar, radio och TV) i allt som publicerades hade grindvakter (gatekeepers), ofta äldre erfarna redaktörer (journalister) med omsorg om språk och innehåll som kunde vara väl så tuffa, visa stor integritet, både mot ägare och skribenter.
Något för tech och sociala media?
Återkommer i frågan, puh, dock skönt att 45:an är avstängd på både Twitter, Facebook och Youtube!
 
I efterdyningarna till stormningen av Capitolium börjar nu mobben få konturer. En sällsynt samling freaks; högerextrema (Proud boys), konspirationspricks (QAnon), vit maktanhängare, nynazister, milisgrupper, andra högerextremer, typ bikers, bråkmakare och säkert en och annan mer vanlig Trumpanhängare med alternativ världsbild. Kusliga bilder visar också på både våldsamma angrepp på poliser med tillhyggen och militärt utrustade freaks med buntband för handfängsel och maskeringar - sökande efter lagstiftande senatorer, skrikande slagord riktade mot Mike Pence och Nancy Pelosi i kongressen. Flera av dem är identifierade och de kommer säkert att dömas.
Även för konspiration och inhemsk (domestic) terrorism?

Ett stort frågetecken är hur kunde detta ske? 
Riskbedömningar fanns, varningar var utfärdade, men var fanns polisen, FBI och Nationalgardet?
När de som bäst behövdes?

Puh!
Ständigt denne Trump!
Nu sju dagar kvar med 45;an!


© Thommy Sjöberg

2 comments:

Kistalight/SoThompa said...

När händelserna börjar klarna Vad som har hänt den 6 januari i Capitolium i Washington blir en sannare rubrik för "händelsen":
Karneval, upplopp, våld och konspiration mot staten och demokratin.
Alltså en mycket, ... mycket allvarlig historia!
Vi får säkert veta mer framöver...

Kistalight Källkritiker said...

Kistalight skriver ovan att Trump ljuger, 6-8 ggr, per dag (typ lite som Socialstyrelsens rekommendationer om antal brödskivor du bör äta per dag)1
Är tydligen i underkant!
Riktiga Trumpexperter säger att 45.an snittar i över 50 ljug per dag!
Så det så!