Monday, July 17, 2017

Håkan Hellström Light i Slottsruinen


Varannan dag regn! Raw indieinspelning ovan från Thommy Sjöberg
 Vi ser Håkan (lightversion) i Borgholms Slottsruin den 16 juli. Kistalights redaktion trotsar väder och utsålt med en smygare!
En smygare går till så att man picknickar på alvarsmarken bland buskar och komockor strax söder om Slottsruinen.
Ett fantastiskt ställe att avnjuta en konsert på!
Slottsruinen som majestätiskt vilar på landborgsbranten.
Väl synligt från Kalmarsund och alvarshedarna med betande kossor och stilistisk renskuren profil med runda torn och avskalade väggar som bara en ärevördig gammal ruin kan ha. Blir ett magiskt historiskt skimmer i strålkastarsken på kvällar och nätter.
Kistalight har varit med förr här på piratkonsert. När Bob Dylan besökte Slottsruinen året då han fyllde 60 tog biljetterna slut på 45 minuter för Håkan var det utsålt på en timme.
Den här gången är det inte läge för en picknick!
Får bli en stående fika, baquetter med brieost och salami.
Mimmi som har ett särskilt öga för kungligheter ser prinsparet Sofia och Carl-Philip med sällskap gå förbi, får rent av ett leende av prinsessan Sofia.
Kul med att det inte är långt mellan slott och koja!
Igår sol var det Solliden som gällde!
Mormor Mimmi med Freja uppvaktar Kronprinsessan Victoria på 40-årsdagen. Bild Evelina Ottersgård.

Några andra Håkan fans, typ äldre har slagit sig ned i en sänka bland buskvegetationen med sina utflyktsstolar i riktning mot Kalmarsund.
En idealisk plats att avnjuta Håkan konsert!
Lä, utsikten över Kalmarsund, Slottsskogen och den södra delen av gården Solliden. Man får inte glömma att det lilla Italien inspirerade slottet dolt i grönskan också är en handelsträdgård och en parkanläggning som ska ge frukt, dryck, blommor och honung.
Solliden en park och trädgårdsanläggning som fungerar som ett växthus med det speciella klimat som uppstår där det ligger mellan landborgen och Kalmarsund.
Där det växer så det knakar!
Regnet avtar lagom till konserten men snålblåst, bris, från sydöst. Milda pustar men i sommarkvällen med hög luftfuktighet blir det till slut en riktig kylig kväll på vindarnas ö.
Mimmi och Love Lufsen från redaktionen ger sig i snålblåsten kring Slottsruinen och går och sätter sig i redaktionsbilen medan Kistalight spanar vidare kring ruinen.

Håkans sång och låtskatt värmer desto mer!
Det blixtrar och mullrar genom Slottsruinens stora tomma fönster!
Konserten ger här skäl för namnet Rullande Åska på Håkan Hellströms turné.
En musikcocktail av svensk indiepop (Broder Daniel) Bruce Springsteens beat och saxofon, R & B, svenskt vemod, visa och ballad och Håkan Hellströms allra egna tokroliga ego med tempo, hudlöshet och sårbarhet.
Funkar bäst i högt tempo och där publiken i Slottsruinen verkligen är med på noterna!
Kistalight som strosar runt Slottsruinen bland alla frusna Håkandiggare längs murväggarna gillar En vän med en bil - lyssna ovan!
Kistalight kommer att tänka på soundet som blir när en fattig hip hopare eller en rapare sänker ned sin mobil i en tom ölsejdel.
När högtalare saknas och alla ska bli groovy i förorten.
Dovt ljud med särskild klang!
Slottsruinen som en ölsejdel för fattiga gratisdiggare på ruinens alvarsmark bland taggiga slånbär och hagtornsbuskar, kossor och mockor, utsikt över den blåa Kalmarsund och den trollska Slottskogen, där stundom en och annan kunglighet går förbi.
Tjoho från Kistalight och Mimmi! Dags för extranummer -  Din tid kommer!

© Thommy Sjöberg

Labels: , ,

1 Comments:

Anonymous Kistalight said...

När det uppvaktas på Solliden av Mimmi och company!
Är det tre generationer på gång!
Mormor, farmor, dotter och barnbarnet Freja!
Plus en vacker kruka med rosor och en teckning av en bil som present!
Wow för denna rojalistiska yra!

2:17 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home