Sunday, June 14, 2015

After Babel Light

Kistalight har varit på Moderna i veckan bland statsråd, kulturministern var där, riksdagsmän och Vännerna. Vernissage i modernitetens tecken, ovan konstnärerna Simon Denny och Alessandro Baba, skaparna av Babels Torn i utställningen. Lite känsla av att gå på sommarlov i veckan, trots att man är panschis.
Har avslutat ett tvåårsuppdrag i Valberedningen i min bostadsrättsförening - känns mycket bra, spelat den sista tennismatchen i mitt gruppspel för terminen, slutade trea, känns bra även det. 
Torsdagen med Vännerna blev rent av lite partaj med vitt vernisagevin - Fumees Blanche och livat värre med fru Mimmi, lysande tal, musik och det glada sorlet från alla gästerna. 
Ur detta uppstod dagen efter ett litet Twitterföde - man är väl modern trots att man är född före 1989!Good morning! It’s Friday and that means free admission to the Collection between 6-8 pm. Welcome!
  1. Kan man säga :-). Läs mer av Daniel Birnbaum om + välkommen igen!

Vi måste skynda för att se utställningen igen!
Undrar om den inte är som gjord för Kistalight?
Här finns teman vi verkligen intresserar oss för!
Internet som skapades i mars 1989, samma år som jag själv började min stolta karriär på Spånga HighÅret då Berlinmuren föll, vi borde ha varit där, istället lärarstrejk och själv opererade jag mitt högra öga för retina amosio just den hösten.
Den digitala utvecklingens janusansikte lyfts fram i utställningen, å ena sidan de fantastiska möjligheterna, (internets frihet) till skapande av konst, publicering , var och en sin egen förläggare, tidnings och musikmakare och alla möjligheterna till kommunikation.
Något som för alltid ritat om kartan för den mediala världen. 
Och å andra sidan ett Storebrors samhälle - Big brother!
Är du scannad lilla vän? 
Som vuxit fram fram med de digitala bolagsjättarna och Internets ändlösa möjligheter till övervakning.
Utställningen knyter även an till 1960-talets paroller på Moderna från ett manifest att Poesin måste göra av alla. Blir här 89Plus  där alla födda efter 1989 ska skapa dikt och poesi med Internets möjligheter.
Exkludera alla födda före 89?
Varför?
Kistalight bara undrar men som sagt vi kommer att skynda för att se utställningen igen!

  1. Andra bloggar om fotografi Andra bloggar om litteratur  Andra bloggar om klassresor  Andra bloggar om författare: Andra bloggar om Stockholm Andra bloggar om skrivande Andra bloggar om Istanbul   Andra bloggar om pedagogik   Andra bloggar om didaktik Andra bloggar om kanon: Andra bloggar om Tomas Tranströmer: Andra bloggar om Öland:
    ©Thommy Sjöberg

Labels: ,

1 Comments:

Anonymous Kista Lumiere said...

Igår massor av besökare från Frankrike på vår blogg.
Nåja många för att vara på Kistalight!
Kul!
Varför just igår kan man undra?
Inte en susning!
Statistik 13/6 - 14/6 2015

France 328
Sweden 43
Germany 14
United States 12
Romania 8
Netherlands 2
Ukraine 2
Mexico 1
Russia 1
Turkey 1

5:09 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home