Tuesday, April 10, 2012

Isbladskärret tur och retur – repris från Kistalight


Kistalight på påskpromenad under gårdagen med nya filmförsök från Kanotklubben vid Djurgårdsbrunnskanalen – läser texten ovan ur kistalight goes Ryan. Har otur med hälsan under mina lov. På jullovet misstänkt Artros i knäna slutade med magnetfilmning i Vällingby i någon tubliknande form som lät som en betongblandare – ej utvecklad artros men förslitningar och meniskskador dock bara att trumma på med tennisen. På sportlovet dunderförkylning – trist tog tid att återhämta sig. Nu är det påsklov och dags för ischias – funkar bra med promenad, går även att spela tennis. Värre dock att sitta och ligga aj…aj!
Googlar på ischias – kommer fram till att jag har falsk mystisk ischias som kan bero på följande sex orsaker enligt Kiropraktor centrum!
  • överbelastning eller felbelastning av ryggen
  • benlängdsskillnad
  • fel skor
  • gamla fot- eller knäskador
  • fotproblem - nersjunken hålfot
  • sjukdomar i ryggen, bäckenlederna eller höftlederna
  • tjock plånbok
  Bestämmer mig för att det måste bero på felbelastning av ryggen och alldeles för tjock plånbok – jag harvar ju som lärare aj…aj.
Nedan en länk till Isbladskärret tur och retur.  
- Låter som en häger från Isbladskärret! På andra sidan kanalen ett litet barn som tjoar i en liggvagn i vårsolen. En turistbåt tuffar förbi. Doft av sjö och bensin, känns tryggt för en söderkis i exil. Kistalights utsände fikar vid kanothuset utmed Djurgårdskanalen – en paus i vårpromenaden. Ett högt bord, några enkla stolar, en reklamfolder från musicalen 1956 på Oscars under en liten sten, vi dricker kaffe och äter ett russinbröd och avlyssnar härliga repliker - något bord bort - mums för en bloggare:!
Läs mer...!

Andra bloggar   om Kista  Andra bloggar om litteratur    Andra bloggar om klassresor  Andra bloggar om författare: Andra bloggar om Stockholm 
 © Thommy Sjöberg

Labels: , , ,

7 Comments:

Anonymous Årstagalningen said...

Som lärare så kan väl tjock plånbok uteslutas ??

1:01 PM  
Blogger Thommy Kistalight said...

Okej då!
Vi får ta gamla knäskador istället!

1:35 PM  
Blogger Thommy Kistalight said...

Många besökare, för Kistalight, från Ryssland idag (31 st)!
Undrar vilka dom är?

Pageviews today!
Sweden
66
Russia
31
United States
5
Slovenia
3
China
1
Denmark
1
Georgia
1

1:44 PM  
Anonymous Årstagalningen said...

KGB eller FSB som de numera heter !

11:01 PM  
Blogger Thommy Kistalight said...

11/4 Hello Årsta!
Vi har alltid en idealistisk syn på våra besökare från andra sidan Östersjön och tror att det typ är en kurs i svenska som gör att man söker sig till svenska bloggar!
Men i dag besökare från - se topp!
Sweden
39
Russia
22
Gabon
18
United States
3
forts besökare från Ryssland men i dag 18 från Gabon!
- Svenskkurs där?

2:33 PM  
Anonymous Kistalight said...

Gör så här apropå Gabon!
Kikar för säkerhets skull var Gabon ligger i en kartbok.
Gabon ligger vid Ekvatorn i Västafrika gränsar till Kamerun, ekvatorial guinea och Kongo.
Verkar som mina gabonbesökare har kollat en sida på Kistalight med en bild från Husby där min fru skymtar i ena hörnan. Bloggen med bilden har rubriken Wilderness downtown – Kistalight googlar och handlar om Google och deras streetviews och ett speciellt HTML-program som heter Wilderness downtown med musik av Arcade fire.
Naturligtvis är det så att medborgarna i Gabon är nyfikna på min fru?!
Eller bor det månne ett antal Gabonbor i Husby som man vill se hur de bor?
Samtidigt på går just nu en afrikansk musikfest i Alby Stockholm - kanske sökningar där som hamnar i Husby som hittar till Kistalight!?

3:59 AM  
Anonymous Roddarklubben said...

Angående kanot egentligen Roddarklubben och husets historia.
- Spännande!

År 1912 blev tomtarrendet uppsagt då området skulle bebyggas med Diplomatstaden. Den 7 oktober 1912 fick Stockholms Roddförening beviljat av Riksmarskalksämbetet att intill den s.k. Brända tomten vid Lido uppföra det nuvarande båthuset, ritat av arkitekten Sigurd Lewerentz. Det nya båthuset som invigdes den 13 juli 1913, ligger vid Lidovägen 22 på Djurgården.

Som virke till båthuset användes bland annat läktarna från Stockholmsolympiaden som fanns på Strandvägen vid Torstenssonsgatan. Fortfarande kan man i taket i båthallen se sittplatsnummer. Huset har under årens lopp varsamt renoverats och moderniserats och ser till det yttre och inre ut i stort sett som då det var nytt. Flertalet av bänkarna och borden i övervåningen tillhör dessutom originalinredningen från 1913.

Huset anses ha stort kulturhistoriskt värde och är nu klassat som ett hus där förändringar inte får göras utan länsstyrelsens godkännande

3:24 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home